Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Razer blijft nieuwe hardware ontwikkelen in allerlei verschillende categorieën. Voor de toetsenborden hebben ze de nieuwe Razer Huntsman V2 Analog geïntroduceerd, een toetsenbord met analoge optische switches.

Razers laatste technologieën op het gebied van toetsenborden zijn de analoge optische switches. Het is hiermee voor de gebruiker mogelijk om de druk van de toetsaanslag naar wens in te stellen. De Razer Analog Optical Switch biedt een geheel nieuwe game-ervaring. De technologie combineert drie componenten: analoge input, variabele actuatie en tweestaps-actuatie.

  • Analoge input: De analoge input is vergelijkbaar met de input van een analoge joystick en zorgt voor een soepelere, subtielere besturing. Deze techniek speelt in op de beperkingen van een achtwegs WASD-beweging en maakt een beweging van 360 graden mogelijk. Dit is ideaal voor games met ondersteuning voor controllers, zoals third-person-games, multiplatform-shooters, racegames en voertuigsimulators.
  • Variabele actuatie: Gebruikers kunnen ook het actuatiepunt van elke toets aanpassen aan hun eigen speelstijl. Ze kunnen kiezen voor een actuatie van 1,5 mm voor snelle games tot een actuatie van 3,6 mm voor diepe en doelbewuste toetsaanslagen.
  • Tweestaps-actuatie: Met de tweestaps-actuatie kun je met één toetsaanslag twee geprogrammeerde functies activeren die op twee verschillende actuatiepunten zijn ingesteld. Dit zorgt in principe voor twee keer zoveel functionaliteit per toetsaanslag en is ideaal voor het maken van combo’s in games. Bijvoorbeeld een granaat pakken en gooien met dezelfde toetsaanslag.

“We innoveren voortdurend op het gebied van switch-technologie voor gaming-toetsenborden. Via meerdere testrondes en onderzoek onder onze community, hebben we een compleet nieuwe switch ontworpen die de deur opent naar een geheel nieuwe game-ervaring. Met de nieuwe Razer Analog Optical Switch-technologie plukken gamers nu de vruchten van het volledige potentieel van pc-gaming en kunnen ze volledige controle ervaren,” aldus Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling.

Het nieuwe Razer Huntsman V2 Analog-toetsenbord is tevens voorzien van een verbeterde connectiviteit. Dit komt mede doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende kabels en aansluitingen. Het toetsenbord heeft nu een enkele gevlochten kabel, met een tweede kabel die USB 3.0 passthrough mogelijk maakt. Gebruikers kunnen hierbij kiezen tussen USB Type-C of USB 3.0 Type-A via een meegeleverde adapter. Uiteraard is ook de Razer Chroma geïntegreerd om de toetsen in elke denkbare kleur te laten oplichten.

De Razer Huntsman V2 Analog is direct beschikbaar voor de adviesprijs van €269,99.