Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is een prima headset voor relatief weinig geld. Vooral de Superhuman Hearing-modus en het feit dat je de headset rechtstreeks op je Xbox Series X|S of Xbox One kunt aansluiten, zijn handige features.

Turtle Beach is al redelijk lang bekend als het gaat om betaalbare gamingheadsets, maar ook in het hogere prijssegment hebben ze een aantal opties. Wij kregen de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 toegestuurd en hebben dit apparaat eens uitvoerig voor jullie getest.

De Turtle Beach Stealth 700 heeft een vrij eenvoudig design met weinig kleuren. De headset is overwegend zwart met wat zilveren accenten. Het voelt allemaal wel redelijk robuust aan, ook al is het meeste gewoon van plastic. We kunnen niet echt zeggen dat het een luxe uitstraling heeft, wat je wel zou verwachten bij een headset van zo’n € 150,-. De oorkussentjes zijn behoorlijk groot, maar passen mooi op de oren of gaan over je oren heen als deze wat kleiner zijn. In het begin voelden ze nog wat hard aan, maar inmiddels zit het wel prima. Dit maakt de headset dus ook geschikt voor langere gamesessies.

De microfoon is verborgen en mooi weggewerkt in de linker oorschelp. Deze is makkelijk tevoorschijn te toveren indien nodig. Het voelt allemaal wel een beetje breekbaar aan, maar tot op heden werkt het allemaal nog prima. Aan diezelfde linkerkant zit ook de complete bediening van de headset en het zijn vooral veel knoppen op het eerste gezicht. Ook heeft Turtle Beach ervoor gekozen om de knoppen en schuifjes allemaal dezelfde grootte te geven, waardoor het zeker in het begin niet helemaal duidelijk is wat waar zit. Het was misschien handiger geweest als hier wat meer variatie in had gezeten.

Wij zijn in de weer geweest met de versie voor de Xbox Series X|S en Xbox One en die heeft als voordeel ten opzichte van de PlayStation-versie dat er geen extra adapter vereist is voor het aansluiten. De Turtle Beach Stealth 700 is namelijk rechtstreeks draadloos aan te sluiten op je Xbox-console op dezelfde manier als een controller. Dit zorgt ervoor dat je geen usb-poort hoeft te gebruiken, maar ook dat je Xbox aanspringt wanneer je de headset aanzet. Dat laatste voordeel heeft tegelijk ook weer een nadeel, want je kunt de headset ook verbinden met andere apparaten via Bluetooth, maar eenmaal verbonden met de Xbox, zorgt dat deze altijd aanspringt bij het aanzetten van de headset. Waarschijnlijk is er wel een mogelijkheid om dit uit te zetten, maar wij hebben die zo snel niet kunnen vinden.

Een van de belangrijkste aspecten van een headset is het geluid en dat zit met deze headset wel goed. Het is het soort geluid dat je mag verwachten voor een apparaat in deze prijsklasse. De verschillende tonen zijn in balans en ook de zuivere bass mag er zijn. Naast het standaard geluid is er nog de mogelijkheid om Superhuman Hearing aan te zetten. Deze modus zorgt ervoor dat de meeste geluiden even hard klinken, waardoor je dus ook voetstappen perfect kunt horen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld online een shooter wilt spelen, zodat je je tegenstander aan hoort komen, maar ook bij andere type games blijkt de modus echt iets toe te voegen. Zo hoorden we tijdens het spelen van The Witcher 3 iemand roepen die we anders nooit hadden gehoord. Ook op de kwaliteit van de microfoon is niet veel aan te merken. Het geluid is helder, zonder al te veel gekraak.

Al met al is de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 een prima headset voor relatief weinig geld. Met name het draadloos gebruik zonder extra adapter is fijn en ook de Superhuman Hearing-modus is van toegevoegde waarde. Eigenlijk hebben we alleen wat aan te merken op de bediening die niet altijd even duidelijk is vanwege de vele knoppen die op elkaar lijken, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van wennen.