Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Na het LEGO City Skatepark, is ook het LEGO City Stadscentrum een toffe set, die als echte toevoeging van iedere LEGO-stad gebruikt kan worden!

Eerder zijn we al voor een review aan de slag geweest met het LEGO City Skatepark, maar de echte eyecatcher in een stad is natuurlijk het LEGO City Stadscentrum. Gelukkig konden we ook met die set aan de slag en kunnen nu ook echt zeggen of deze set het Skatepark in de schaduw achterlaat.

Het LEGO City Stadscentrum is verkrijgbaar vanaf ongeveer 80 euro, maar staat op de website van LEGO zelf voor €109,99. Voor deze prijs krijg je 790 blokjes, maar vooral springt direct in het oog dat je drie volledige en twee halve wegeplaten krijgt. Dit is ook direct wat vooral veel jongere bouwers en spelers zal aantrekken. Naast de steentjes en de wegenplaten krijg je negen LEGO-minifiguren, een LEGO-babyfiguur en een hond.

Het LEGO City Stadscentrum bestaat uit verschillende losse onderdelen, die met dank aan de wegenplaten ook los van elkaar ergens in een LEGO-stad toegevoegd kunnen worden. Een autowasserij met laadstation voor elektrische auto’s, een dojo boven een pizzeria, een park met speeltoestel en een paar grote vuilniscontainers met ophaalwagen vind je allemaal in de set. Dat maakt de set ook direct leuk voor jong en oud (zowel mee bouwen als zelf bouwen).

Het bouwproces bestaat uit vijf stappen, verdeeld over vijf verschillende boekjes. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de sets los van elkaar in de stad te verwerken. De set is geschikt voor spelers en bouwers vanaf zes jaar en daar kunnen we ons wel in vinden. Door de grotere objecten is het geheel net iets moeilijker dan het LEGO City Skatepark, maar echt heel veel moeilijker is het niet. Dit komt vooral doordat de stappen meestal slechts één of enkele blokjes bevatten.

Wat jammer is, is dat niet alles even gedetailleerd is. De pizzeria en dojo blinken hier juist in uit, terwijl de wasstraat lijkt op een groot vierkant. Zelfs enigszins uit verhouding, omdat hij een stuk groter is dan bijvoorbeeld de auto die erbij zit. Dit geldt overigens vooral voor de buitenkant. Want aan de binnenkant is wel wat meer detail vinden. En het is aan de andere kant ook wel weer praktisch om met zelfs de vrachtwagen uit de set gewoon de wasstraat in te kunnen.

Waar we bij het LEGO City Skatepark al lovend waren over de inclusiviteit, zijn we dat nu alleen maar nog meer. Een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, een blinde (of slechtziende) man met hulphond en een baby is slechts een diversiteit van die de set biedt. Sowieso heb je al snel een levende en bruisende stad. Voor de volledigheid hebben we ook een jonger kind nog even met de set laten spelen en die kon zijn geluk niet op met de vele mogelijkheden die het LEGO City Stadscentrum biedt.

Het LEGO City Stadscentrum is een leuke grotere set die absoluut een toegevoegde waarde biedt in iedere LEGO-stad. Alhoewel het jammer is dat de wasstraat van buiten een groot blok met minder details is, stoort het ook weer niet dermate dat het heel de set onderuit haalt.