Doorgaan naar artikel
Leer hoe je de wereld overneemt in deze Evil Genius 2-gameplay
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Vanaf 30 maart komen we weer een stapje dichter in de buurt van het overnemen van de wereld, althans virtueel. In de Evil Genius 2-gameplay onderaan deze pagina zie je alvast hoe dat in zijn werking zal gaan.

We worden door een Producer en de Lead Designer van de game meegenomen door een deel van de tutorial van het spel. Hierin wordt vooral duidelijk gemaakt dat het leven van een superslechterik draait om het geven van grote bevelen en dat de minuscule details overgelaten worden aan je onderdanen. Het is vooral aan jou om je basis in te richten met allerlei verschillende kamers met hun eigen doeleinden: wat dat betreft doet het enorm veel denken aan het oude Peter Molyneux-spel Dungeon Keeper.

Het spel ziet er lekker cartoonesk en luchtig uit en we denken daardoor dat het vooral een vermakelijke management-game zal worden waar je niet continu bedolven wordt onder veel te veel pagina’s aan informatie en cijfertjes. Wat hierbij zal helpen is dat je vier verhalen hebt om door te spelen, die je hopelijk ook een beetje aansturen, en het dus niet alleen maar een sandbox-avontuur zal zijn.

Nog iets langer dan een maandje wachten dus om zelf aan de slag te gaan!