Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

De populariteit van videogame The Last of Us zal weinig mensen ontgaan zijn en het kan dan ook niet anders dat het niet slechts bij een game blijft. Spelmaker Naughty Dog, Sony PlayStation en HBO werken nu samen om een tv-serie van het spannende zombiespel te ontwikkelen. De twee hoofdrollen, Joel en Ellie, zijn nu aangekondigd en dat belooft veel goeds.

Pedro Pascal (The Mandalorian) gaat de rol van Joel vertolken. Niet alleen is Pascal te zien in The Mandalorian als Din Djarin, maar ook als de nieuwe schurk in Wonder Woman 1984. De jonge Bella Ramsey, die in Game of Thrones te zien is als de kleine maar intimiderende Lyanna Mormont, kruipt in de huid van Ellie.

In The Last of Us is er na de uitbraak van een zombievirus nog maar weinig van de wereld over. Joel heeft het tot nu toe overleefd, maar wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Het lijkt een makkelijke missie, maar dit is de start van een gevaarlijke en emotionele tocht want Ellie is niet zomaar een meisje. Het avontuur is gevuld met actie, lugubere zombies en het nodige sprankje hoop. In 2020 verscheen op de PlayStation het vervolg van de populaire game: The Last of Us 2.

Wanneer we meer te zien krijgen van de televisieserie, is nog niet bekend.