Doorgaan naar artikel
News of the World
Michelle Verrijth
Michelle Verrijth
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Prachtige landschappen, goed gefilmd en briljant acteerwerk. Het zoetsappige en de voorspelbaarheid zien we daarom door de vingers.

Tom Hanks en Paul Greengrass slaan wederom hun handen ineen voor een western genaamd News of the World. Na het geweldige Captain Philips, belooft ook News of the World heel veel goeds. Ondanks dat het de eerste Western is voor meneer Hanks, lijkt het alsof hij er al tientallen achter zijn naam heeft staan. Maar deze man kan alles geloofwaardig over laten komen.

In News of the World kruipt hij in de huid van Kapitein Kidd, een nieuwslezer die van dorpje naar dorpje rijdt om het nieuws voor te lezen aan iedereen die er 10 cent voor over heeft. Dit nieuws voorlezen wordt gezien als een evenement en Kidd kan er goed zijn brood mee verdienen.

Tijdens een van zijn reizen stuit Kidd op een jong blond meisje, onverstaanbaar en verwilderd. Het blijkt dat het meisje zes jaar geleden ontvoerd werd door het volk van Kiowa. Nu was ze in haar eentje onderweg naar familie. Althans, dat maakt Kidd op uit papieren.

Nadat Kidd een paar keer tevergeefs probeert om van het meisje af te komen, neemt hij het meisje onder zijn hoede. Samen vormen ze een bijzonder tweetal dat door de wildernis trekt. Onderweg maken ze genoeg avonturen mee en groeit het tweetal dichter naar elkaar toe.

News of the World is prachtig gefilmd. Met indrukwekkende weidse landschappen, de stilte van een woestijn en typische westerndorpjes. Paul Greengrass gaat hier buiten zijn comfortzone en haalt hij juist het tempo omlaag en de ruwe kantjes van de film af, behalve met enkele actiescenes. Ondanks dat de film enorm voorspelbaar en erg zoetsappig is, is het een mooi verhaal met een tevredenstellend einde. En dat is nou precies wat men van deze film mag verwachten.

Het beste aan News of the World, naast de prachtige landschappen, is absoluut het acteerwerk. Tom Hanks doet zijn (altijd briljante) ding als goedzak die vooral alles in rust en kalmte wil oplossen. De rol van Kapitein Kidd is Hanks op het lijf geschreven; we geloven elk woord wat hij zegt en wat hij doet. Echter, degene die de show steelt is toch de twaalfjarige Duitse Helena Zwengel. Ondanks dat ze bijna niets zegt in de film, speelt ze zó enorm goed, dat de Golden Globe nominatie gewoonweg verdiend is. Eentje om in de gaten te houden.