Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Verschillende fabrikanten ontwikkelen hardware of accessoires voor verschillende consoles. Daarbij zijn enkele accessoires specifiek voor een bepaalde console ontwikkeld en worden zo dan ook gepromoot. Sinds de komst van de nieuwe consoles zijn er nog niet bizar veel specifieke accessoires onthuld, maar nu is toch de Xbox Wireless Headset van Microsoft uit de doeken gedaan.

Het is een van de eerste accessoires voor de Xbox Series X | S die door Microsoft is uitgebracht. Het betreft een draadloze over-ear headset die eenvoudig contact zou moeten maken met de console. De onthulling ging gepaard met een spectaculaire trailer waarbij nog eens benadrukt werd dat de headset voor een totaal nieuwe ervaring zou moeten zorgen in de games. Zo ondersteunt de Xbox Wireless Headset Dolby Atmos, DTS Headphone: X en Windows Sonic; kortom voor elke gebruiker zit er wat tussen.

Op het eerste oog zien we een relatief eenvoudige draadloze headset, maar het echte werk zit onder de motorkap. Om een hoog draagcomfort te bieden is de headset voorzien van zachte kunstlederen kussens in de oorstukken en de hoofdband. De inschuifbare microfoon zorgt voor de in-game chat en kan eenvoudig worden ingeschoven wanneer je hem niet wilt gebruiken. De interne accu biedt voldoende capaciteit voor vijftien uur speelplezier en zou na ongeveer drie uurtjes laden weer helemaal vol zijn. Het is overigens ook mogelijk om de headset op andere platformen te gebruiken zoals pc of smartphone.

De Xbox Wireless Headset kan vanaf nu worden besteld en zal vanaf 16 maart in de winkels liggen voor de adviesprijs van €99,99.