Doorgaan naar artikel
Nioh 2 Remastered
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Nioh 2 is een fijne actie-RPG en de grafische updates zijn zeker de moeite waard. Een beter moment om de game eens uit te proberen is er niet geweest.

Nioh werd al snel neergezet als een “Dark Souls in Japan” en we moeten bekennen dat wij daar oorspronkelijk ook schuldig aan waren. Kort na de release bleek dat, alhoewel de inspiratie er duidelijk is, Nioh vooral ook zijn eigen ding doet en dat is genieten geblazen. Het succesvolle tweede deel is nu ook op PlayStation 5 en pc te spelen met Nioh 2 Remastered. Hoe bevalt dat?

Laten we eerst maar even melden dat Nioh 2 Remastered vooral weinig is veranderd: het is puur een grafische update om pc-gamers en PlayStation 5-eigenaren te faciliteren. Daarnaast krijg je alle uitgebrachte DLC-pakketten erbij. Gelukkig krijgen PS5-eigenaren de update dan ook gratis als ze de PS4-versie al in hun bezit hebben.

Normaliter zouden we zeggen dat een grafische update het de moeite niet waard maakt om een game opnieuw te spelen, maar voor Nioh 2 Remastered maken we een uitzondering. De combinatie van Dynamic 4K en 60FPS is een lust voor het oog bij een vlotte actiegame als Nioh. De actie spat van je scherm en het vlijmscherpe zwaardvechten komt nog veel beter tot zijn recht dan we hadden kunnen verwachten.

Interessant is dat, als je TV of monitor het ondersteunt, er ook een 120FPS-stand aanwezig is. Voor een actiegame als Nioh 2 is dat zeker de moeite waard, alhoewel je wel wat inlevert op beeldkwaliteit. Dingen als het inladen van textures begin je vooral wat meer te merken en de scherpte is soms wat minder dan bij de 4K-stand. Het is dus vooral een kwestie van wat jouw voorkeur is en het is fijn dat je kan kiezen tussen deze twee mogelijkheden. 120FPS is toch redelijk uniek voor de consoles en een van de enige andere games die dat doet is Devil May Cry 5weer zo’n snelle actiegame waarbij dat mooi uitkomt. Veel console-gamers zijn deze generatie pas gaan merken hoeveel een verhoogde framerate je ervaring positief kan beïnvloeden en we hopen daarom dat er in de toekomst ook een grotere nadruk zal liggen op de stap naar 120FPS.

Nioh 2 Remastered levert een lekker compleet pakket en met de DLC erbij kan je flink lang door blijven spelen. Dit komt deels ook doordat de wereld van Nioh 2 opgedeeld is in missies, in plaats van dat het één grote wereld is zoals bij een Dark Souls het geval is. Dit brengt nadelen met zich mee: het gevoel van continu de verschillende delen van de wereld ontdekken ontbreekt volledig. Het brengt ook voordelen met zich mee, want je kan simpelweg een level opnieuw doorspelen om wat extra ervaringspunten of loot te verdienen en nevenmissies kunnen je simpelweg een oud level laten doorspelen, maar met een volledig andere opzet. Zo kunnen er andere monsters in het level gestopt worden en zijn andere routes beschikbaar dan de eerste keer dat je het level hebt gespeeld, waardoor er met weinig extra werk een volledig nieuwe ervaring wordt geboden. Hierdoor ligt de replaywaarde van het spel erg hoog en dat is iets dat we kunnen waarderen.

Nioh 2 Remastered is een zeer aangename gratis upgrade voor de mensen die het spel al hadden. Mocht je het spel nog niet geprobeerd hebben, dan kan je nu voor zo’n vijftig euro de game en alle DLC-pakketten in huis halen samen met deze fijne grafische verbeteringen. Je kan ook de volledige bundel halen, met de remaster van de eerste game erbij, voor zo’n twintig euro meer. Nioh 2 is echter zo’n grote verbetering ten opzichte van het eerste deel, dat we je lekker aanraden om meteen in deeltje twee te duiken.

Nioh 2 Remastered is voor deze review gespeeld op de PlayStation 5. De game is beschikbaar op PlayStation 5 en pc.