Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

De Halo-serie, gebaseerd op de Halo-gamefranchise, komt begin 2022 uit op de streamingsdienst Paramount+. Deadline meldt dat de serie eerst op Showtime zou verschijnen, maar dat is nu dus veranderd.

De Halo-serie werd in 2013 aangekondigd en de productie van de televisieserie is al een ruime tijd aan de gang. Helaas moesten de opnames stilgelegd worden toen het coronavirus vorig jaar verscheen. Over het verhaal van de serie is nog weinig bekend. Alleen weten we dat het gaat om hetzelfde conflict als in de games, aangevuld met actie, avontuur en persoonlijke verhalen. Ook weten we dat het eerste seizoen negen afleveringen bevat. Acteurs Pablo Schreiber (American Gods) speelt Master Chief, Natascha McElhone (Designated Survivor) vertolkt Cortana en Shabana Azmi (Next of Kin) is admiraal Margaret Parangosky.

Paramount+ lanceert 4 maart in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika en op 25 maart in Scandinavische landen. Wanneer de streamingsdienst in Nederland en andere Europese landen verschijnt, is nog niet duidelijk.