Doorgaan naar artikel
iPhone 13 met 1TB opslag en LiDAR-scanner
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eind vorig jaar werd de iPhone 12-serie uitgebracht met enige vertragingen vanwege het coronavirus. Dit weerhoudt de fabrikant er niet van om al volop bezig te zijn met een nieuwe generatie. Uiteraard moet deze nog luxer en uitgebreider zijn dan zijn voorganger. Zo gaan de verhalen dat de iPhone 13 met 1TB opslag en LiDAR-scanner komt.

Verschillende concurrenten bieden al vlaggenschepen aan met 1TB opslag waarbij het maximale voor de iPhone tot op heden 512GB bevat. Enkel de laatste iPad Pro-modellen beschikken over 1TB opslag. Voor veel gebruiker is 1TB wellicht een beetje teveel van het goede, maar gebruikers gebruiken hun smartphone steeds meer als professionele camera met persoonlijk fotoalbum. De foto’s die gemaakt kunnen worden met de nieuwste modellen worden kwalitatief steeds beter en worden daardoor ook steeds groter qua opslag. Er moet simpelweg veel meer gegevens in het bestand worden verwerkt. Met de ProRAW-technologie kan een foto wel tien keer zo groot worden dan de “normale” foto’s. Wanneer je dit veel gebruikt merk je dat je opslag al snel wordt opgeslurpt. Mogelijk zal de grotere opslag niet voor alle iPhone 13-modellen gelden, maar enkel voor de Pro-uitvoeringen.

Ook wordt er gesproken over de toevoeging van een LiDAR-scanner op de nieuwe iPhone 13-modellen. Deze scanner biedt onder andere een verbeterde AR-functionaliteit en zorgt voor betere foto’s wanneer er weinig lichtinval aanwezig is. Dit is niet nieuw gezien de iPhone 12 Pro-modellen deze feature al hebben, maar naar verluidt zal deze functie op alle iPhone 13-uitvoeringen worden toegepast, dus niet alleen de Pro.

Naar verwachting wordt de nieuwe generatie later dit jaar rond september onthuld. Of ook daadwerkelijk iPhone 13 als naam wordt gebruikt zal dan ook bekend zijn. Het zou zomaar kunnen zijn dat ze gaan voor iPhone 12S. Ook de verschillende uitvoeringen en grootte zal dan bekend worden gemaakt. Vooralsnog moeten we het doen met geruchten.