Doorgaan naar artikel
EA stelt nieuwe Need for Speed uit om meerdere redenen
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Eigenlijk weten we nog helemaal niets over de nieuwe Need for Speed, behalve dat Criterion Games het roer heeft overgenomen van Ghost Games. Electronic Arts heeft nu laten weten dat het de game gaat uitstellen naar 2023 om verschillende redenen, zo vertelt chief studios officer Laura Miele aan Polygon.

Een van de redenen is natuurlijk COVID-19. Door de pandemie werken alle studio’s vanuit huis en dat maakt de ontwikkeling een stuk lastiger. Ontwikkelaar DICE heeft het bijvoorbeeld erg moeilijk met de voortgang van Battlefield 6, die later dit jaar moet verschijnen, en de medewerkers ogen vermoeid, aldus Miele. Criterion gaat nu DICE ondersteunen en dat doen ze niet voor de eerste keer. Zo werkte Criterion al mee aan Star Wars Battlefront en Star Wars Battlefront 2. De tweede reden is de acquisitie van Codemasters en daarmee de toevoeging van de nodige racegames aan het portfolio van Electronic Arts.

Volgens Laura Miele was daardoor de beslissing om de nieuwe Need for Speed uit te stellen een rationele beslissing. Helaas zullen fans dus nog even geduld moeten hebben voordat ze weer met een nieuw deel in de reeks aan de slag kunnen.