Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Motorola kennen we voornamelijk van hun mobiele telefoons en smartphones. Ook hebben ze enkele smartwatches in hun assortiment waarvan de Moto 360 de meest recente is. Het zal ook niet lang meer duren voordat het assortiment wordt uitgebreid met drie nieuwe Motorola-smartwatches.

Er gingen al wat langer verhalen rond dat Motorola werkt aan een nieuwe watch met het Wear OS als besturingssysteem. Recent werd ook gelekt dat dit slimme horloge zou zijn voorzien van de Snapdragon Wear 4100-processor. Dit was te zien op een render waarbij de tekst leesbaar was op de behuizing van het horloge. Tevens was NFC en GPS te lezen op de behuizing en een gedeelte van de tekst ATM. Een andere leuke feature die de foto vrijgeeft is dat er een koperen spoel aanwezig is wat zou duiden op de mogelijkheid om draadloos op te laden. Voorheen was het opladen enkel mogelijk via de pinnetjes van een oplader. Dit model valt samen met de G-serie smartphones en heeft de toepasselijke naam Moto G Smartwatch gekregen en zal in juni worden uitgebracht.

Een maand later worden er nog twee smartwatches gelanceerd. Het gaat hier om een vierkant en een rond model. Het vierkante model, de Moto Watch, heeft qua uiterlijk wel een beetje weg van de welbekende Apple Watch. De Moto One heeft een ronde klok. Helaas is er niet veel bekend over de specificaties van beide slimme horloges. We weten enkel dat deze twee modellen in juli dit jaar verschijnen.

nieuwe Motorola-smartwatches
nieuwe Motorola-smartwatches