Doorgaan naar artikel
Maar liefst vier nieuwe sets behalen 10.000 Supporters als LEGO Ideas
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Er zijn de afgelopen dagen ineens weer vier nieuwe sets die 10.000 Supporters als LEGO Ideas hebben behaald. We hebben ze alle vier hieronder opgesomd, inclusief natuurlijk een korte beschrijving:

Ancient Greek Temple

De Ancient Greek Temple is een set die uit ongeveer 2500 blokjes moet gaan bestaan. Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je een Griekse-tempel, die nog in goede staat is, als bouwwerk. Het geheel ziet er tof uit, alhoewel deze niet echt zal voldoen als set om mee te spelen. Mogelijk dat LEGO er wel iets toffers van kan maken.

Ancient Greek Temple Foto: LEGO Ideas

SpaceX Starship and Super Heavy

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, is natuurlijk alweer even bezig om te zorgen dat we ooit naar Mars kunnen. De afgelopen tijd is zijn bedrijf geregeld in het nieuws geweest met testen en zelfs de eerste commerciële vluchten. De SpaceX Starship and Super Heavy, waarvan het aantal steentjes onbekend is, moet de eerste LEGO-set worden van SpaceX, als het aan de ontwerper ligt.

Foto: LEGO Ideas

The Office (US)

Na de succesvolle lancering van de Friends-set, kon het natuurlijk niet uitblijven dat er mogelijk meer sets komen van series. The Office (US) is de volgende set die gebaseerd is op een serie en heeft nu dus 10.000 supporters behaald. De set lijkt eigenlijk bijna direct klaar om te verschijnen!

The Office (US) Foto: LEGO Ideas

Succulent Garden

De laatste set die 10.000 Supporters heeft behaald is de Succulent Garden. Een vetplant, die net als de echte plant, heel makkelijk te verzorgen is. In tegenstelling tot een gewone vetplant heeft deze natuurlijk helemaal geen water nodig. De set past goed naast bijvoorbeeld de Bonsaiboom.

Succulent Garden

Hieronder vind je het schema waar de sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

Al deze sets hebben dus 10.000 supporters en gaan als laatste stap nu beoordeeld worden door het comité van LEGO zelf. Dat betekent dus zeker nog niet dat deze sets er ook echt komt. Vaak redden slechte enkele van de honderden LEGO Ideas-sets het echt!

Benieuwd naar meer bouwwerken die kans maken? Bekijk dan de website van LEGO Ideas. Daarnaast kun je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën natuurlijk ook delen met onze LEGO NWTV-community.