Doorgaan naar artikel
Fitbit Ace 3 verschijnt binnenkort al
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Fitbit heeft al verschillende slimme sporthorloges op de markt gebracht, maar het is al even geleden dat er een nieuwe model is uitgebracht in de Ace-lijn. Daar lijkt verandering in te komen. Binnenkort kunnen we namelijk de Fitbit Ace 3 verwachten, een slim kinderhorloge met een flinke accuduur, aldus de fabrikant.

Er zijn inmiddels flink wat smartwatches te krijgen in verschillende vormen en maten, maar wanneer je op zoek gaat naar kindvriendelijke smartwatches dan wordt dit al een stuk beperkter. De Fitbit Ace 3 is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van de Ace 2 en ook ontwikkeld voor kinderen. Hoewel Fitbit werkt aan veranderingen, hebben ze toch het kinderlijke ontwerp aangehouden. Zo zijn er verschillende rubberen banden verkrijgbaar en zijn er maar liefst 20 geanimeerde wijzerplaten aanwezig.

Net als zijn voorganger is de Ace 3 waterdicht, maar heeft wel een betere accu gekregen en een groter display. De accu zou tot wel acht dagen mee moeten gaan voordat je hem weer aan de lader moet hangen. Het scherm van de Ace 3 zal 1,47-inch worden waarbij de Ace 2 nog een scherm had van 0,72-inch.

Naast de standaard functionaliteiten zoals een hartslagsensor, stappenteller, activiteitentracker en verschillende sportmodi, kunnen ouders in de speciale app de voortgang bijhouden. Ook is het mogelijk om het slaapritme bij te houden en kunnen kinderen berichten ontvangen. De Fitbit Ace 3 ligt vanaf 15 maart in de winkels voor een adviesprijs van € 79,95.

Fitbit Ace 3