Doorgaan naar artikel
Touch ID op de iPhone 13 weer aanwezig
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sinds de komst van de iPhone X is de homeknop verdwenen. In deze homeknop was tevens de Touch ID verwerkt waarmee de vingerafdruk gebruikt kon worden. Volgens bronnen zou de Touch ID op de iPhone 13 zijn terugkeer maken.

De Touch ID was verwerkt in de homeknop en werd onder andere gebruikt om je iPhone te ontgrendelen, maar ook om goedkeuring te geven op bijvoorbeeld een betaling middels je vingerafdruk. De Touch ID maakte bij de iPhone X plaats voor Face ID, maar veel fans zouden de feature graag terug willen zien. Volgens MacRumors is er een researchdocument waaruit zou blijken dat de kans erg groot is dat de feature weer terugkeert, alhoewel deze nog niet officieel door Apple is bevestigd.

Er werd al een tijdje gesproken over de Touch ID en waar deze dan mogelijk geplaatst zou worden. Zo zou deze bijvoorbeeld in de powerknop verwerkt kunnen worden, maar het lijkt er toch meer op dat de Touch ID in het glas verwerkt wordt, iets wat bij verschillende Android-smartphones ook al is toegepast. Vooralsnog zijn het enkel geruchten en zullen we moeten wachten op de officiële aankondiging van Apple die later dit jaar zal plaatsvinden.