Doorgaan naar artikel
Binnenkort nieuwe Google Nest Hub 2 op de markt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Domotica wordt steeds vaker toegepast in huizen op allerlei soorten manieren. De Google Nest Hub is hiervan een goed voorbeeld. Het slimme scherm toont informatie die jij wilt zien over verschillende apparaten, maar ook wat het weer is en je kunt er zelfs Netflix op kijken wanneer je dat wilt. Binnenkort kunnen we aan de slag met de Google Nest Hub 2, althans als we het lek op de website van B&H Photo Video mogen geloven.

Er is nog geen officiële aankondiging van Google geweest over het slimme scherm, maar het lijkt erop dat het nieuws vroegtijdig is gelekt via een retailwebsite van B&H Photo Video. Opvallend is dat het item nog steeds online staat waarbij ook staat vermeld dat het om een nieuw item gaat dat binnenkort wordt uitgebracht. Vanaf 30 maart zouden de eerste exemplaren dan ook worden verscheept, althans als we de website mogen geloven. Er staat ook bij vermeld dat het apparaat niet naar Nederland zal worden verscheept.

De Google Nest Hub 2 heeft een 7-inch beeldscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Het scherm zal de helderheid automatisch aanpassen op de belichting in de omgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt door de EQ Ambient sensor. Daarnaast is er ook een thermometer aanwezig om de temperatuur te meten en is ook de Google Soli-chip geïntegreerd. Deze nieuwe technologie zou in staat zijn om bewegingen waar te nemen waarmee acties uitgevoerd kunnen worden. Ook kan de Soli-chip worden gebruikt voor slaapanalyse van de gebruikers.

Volgens de specificaties zijn zowel de speakers als de microfoon verbeterd waardoor er een beter geluid uit het slimme scherm zal komen, maar ook dat de virtuele assistent de stemgeluiden en de opdrachten beter kan opvangen.

De adviesprijs volgens de website ligt op $99,99 wat ongeveer €83,- zal zijn.

Google Nest Hub 2