Doorgaan naar artikel
Gamescom 2021 wordt een hybride event
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Hoewel het vaccineren in een rap tempo gaat, blijft het gissen wanneer we verlost zijn van het ellendige coronavirus dat de wereld nu al meer dan een jaar in zijn greep houdt. Vanwege deze onzekerheid heeft de organisatie van Gamescom besloten om het evenement ook dit jaar in aangepaste vorm te vieren. Wel is er een kleine verandering ten opzichte van het volledig digitale Gamescom 2020 en dat is dat de 2021-editie zowel on-site als digitaal zal zijn.

Er zal dit jaar een entertainment area zijn waar toch fysiek games getest kunnen worden. Wel wordt dit met nieuwe veiligheidsmaatregelen gedaan en zal er slechts een beperkt aantal bezoekers mogelijk zijn. Ook wordt er gebruikgemaakt van een digitaal wachtrij-systeem om het aantal mensen dat tegelijk aanwezig is te kunnen beperken. Ook voor de pers zal het weer mogelijk zijn om naar Keulen af te reizen.

Wel geeft de organisatie aan dat er om veiligheidsredenen beperkt toegang is en dat niet iedereen die in het verleden Gamescom kon bezoeken dat dit jaar opnieuw kan. Hoe het evenement er precies uit zal gaan zien, zal ongetwijfeld te maken hebben met hoe de coronavlag er op dat moment bijhangt. Wanneer er meer bekend wordt gemaakt, lees je dat natuurlijk meteen hier op NWTV.