Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Regelmatig berichten wij over LEGO Ideas-sets die 10.000 supporters halen. Dat zijn er meerdere per week, terwijl er slechts een paar ook echt in de winkels komen te liggen. Met een nieuwe dienst komt daar verandering in. 31 sets zijn namelijk aangekondigd als onderdeel van het BrickLink Designer Program, een programma waardoor de sets bij voldoende daadwerkelijke kopers ook echt verkocht gaan worden.

Op dit moment zijn de 31 ontwerpers van de sets samen met LEGO bezig om er volwaardige LEGO-sets van te maken. Dit duurt tot en met 31 mei. Vervolgens krijgen wij als fans de kans om de sets te crowdfunden. Je kunt dus feitelijk een bestelling plaatsen voor de sets die jij ook echt graag wilt zien. Vanaf september worden vervolgens de sets die voldoende opgehaald hebben echt geproduceerd en verkocht, maar wel alleen aan mensen die hem via het BrickLink Designer Program hebben besteld.

De sets komen dus nooit in de winkel en zijn daardoor exclusief. Aan de ene kant is dit natuurlijk niet echt tof, aangezien je er exclusiviteit mee creëert. Aan de andere kant waren de sets er anders sowieso nooit gekomen en daar is nu dus alsnog een kans voor.

Benieuwd naar de sets in het BrickLink Designer Program? Bekijk ze dan hier! Wil je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën ook delen met onze LEGO NWTV-community? Word dan lid op Facebook. Hier houden we je ook op de hoogte van alle nieuwe sets die eraan komen!