Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorig jaar kwam Google al met een set volledig draadloze oordopjes op de markt. Veel fabrikanten brengen dergelijke dopjes op de markt in verschillende prijsklassen. Het ziet er naar uit dat we nieuwe Pixel Buds met ANC mogen verwachten, althans als we de bronnen mogen geloven.

Google zou met dit nieuwe model de concurrentie willen aangaan in het high-end segment. Er zijn modelnummers gevonden in documenten van de Amerikaans Federal Communications Commission (FCC). De modelnummers GPQY2 en G7YPJ komen overeen met de specificaties van de eerder uitgebrachte Pixel Buds. Google wil de nieuwe set voorzien van high-end specificaties zoals een beter geluid en active noise cancelling (ANC), iets wat erg geliefd is tegenwoordig en vaak aanwezig is op de wat duurdere modellen.

Aangezien de nieuwe Pixel Buds met ANC nog niet officieel zijn aangekondigd, is het enkel nog speculeren. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat ze toch liever de concurrentie aangaan in het low-end segment, een categorie waarin ook meer keuze is. Ook is niet zeker of het nieuwe model ook onder dezelfde naam gaat of een totaal andere naam krijgt.

Hopelijk komt Google snel met een officiële aankondiging van de nieuwe Pixel Buds.