Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft naast vier nieuwe Mi 11-smartphones, ook de nieuwe Xiaomi Mi Smart Band 6 onthuld. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om de zesde generatie van de Mi Smart Band en wordt voornamelijk gebruikt als fitnesstracker.

In tegenstelling tot zijn voorlopers, heeft de Xiaomi Mi Smart Band 6 een groter scherm. Zo heeft het nieuwe scherm een afmeting van 1,56-inch in tegenstelling tot de 1.1-inch van de Mi Band 5. Daarnaast heeft de nieuwe Smart Band een resolutie van 326 pixels per inch en 50 procent meer schermruimte. Gebruikers kunnen hun scherm aanpassen met meer dan 60 watchfaces. Met dit flinke aantal zit er voor ieder wel wat bij. Ook zijn er verschillende bandjes te krijgen in verschillende kleuren. Met de zes verschillende kleuren kan je je Smart Band 6 eenvoudig aanpassen op je outfit.

Xiaomi heeft de Mi Smart Band 6 tevens voorzien van meer opties als het gaat om fitnessmodi. Er zijn verschillende work-outs aanwezig waar gebruikers eenvoudig gebruik van kunnen maken. Daarnaast zijn er ook verschillende sensoren aanwezig waarmee je hartslag gemeten kan worden, maar bijvoorbeeld ook je slaappatroon. De aanwezige 125mAh-accu bevat voldoende capaciteit om bij normaal gebruik voor veertien dagen mee te kunnen gaan voordat je hem weer dient op te laden.