Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

als je over straat loopt, met het openbaar vervoer gaat of aan het sporten bent lijkt iedereen wel met oordopjes rond te lopen zodat ze kunnen genieten van hun favoriete muziek. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan volledig draadloze oordopjes, maar in veel gevallen zijn ze vaak erg prijzig, vooral als je toch ook wel wat kwaliteit wilt hebben. De goedkope Skullcandy Dime-oordopjes bieden hier mogelijk een uitkomst.

Wanneer je op zoek bent naar volledig draadloze oordopjes met een goed geluid, aanraakknoppen, spraakassistentie en die ook nog eens waterdicht zijn, dan kom je al gauw op modellen uit die zomaar €100 of meer kosten, waarbij de high-end modellen nog ver boven de €200 kosten. Dit is niet de markt waarop Skullcandy zich richt met de Dime-oordopjes. Ze richten zich voornamelijk op de doelgroep die net kennis wilt maken met de volledig draadloze oordopjes, maar er niet direct een flinke smak geld voor neer wilt leggen. Met de adviesprijs van €39,99 is dit dan ook zeker een schappelijke prijs voor wat je er voor terug krijgt.

Zo beschikt de Skullcandy Dime over de standaardfunctionaliteiten, zoals het luisteren van muziek via een Bluetooth-verbinding en kunnen middels de ingebouwde microfoon ook telefoongesprekken gevoerd worden. Met de aanwezige knoppen kan je eenvoudig door je muziek bladeren zonder je telefoon te hoeven gebruiken. Ook Google Assistant of Siri is te gebruiken om met spraakbesturing bijvoorbeeld een nieuwe telefoongesprek te starten. De Dime is tevens voorzien van het IPX4-certificaat, waarmee deze zweet- en waterbestendig is. Je kunt deze dus gewoon blijven gebruiken tijdens een regenbui of work-out. De interne accu is genoeg voor ongeveer 12 uur aan luisterplezier, maar met de oplaadcase kan deze nog eens met 8,5 uur worden verlengt. Het enige wat de Dime ontbreekt is noise cancelling, maar dit is een feature wat je doorgaans enkel op de high-end modellen vindt.

De Skullcandy Dime-oordopjes zijn beschikbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw/groen en grijs/blauw voor de adviesprijs van €39,99.

Goedkope Skullcandy Dime-oordopjes
Goedkope Skullcandy Dime-oordopjes