Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Er zijn de afgelopen periode drie nieuwe LEGO Ideas-sets die aan de 10.000 supporters zijn gekomen en alle drie zijn ze op hun eigen manier tof. Vooral de laatste van de drie hieronder is echt een topper wat ons betreft. Het is de vraag natuurlijk of die het gaat redden, maar wij hopen van wel.

Tutankhamun

Deze buste is een namaak natuurlijk van het origineel van één van de bekendste farao’s in Egypte ooit. De maker heeft de set gemaakt uit 730 steentjes.

Tutankhamun Foto: LEGO Ideas

The Princess Bride: The Guilder Frontier

Deze set is gebaseerd op een film uit 1987 en bestaat uit precies 1000 stukjes. Het is een scene uit de film met een aantal bekende personages al minifiguren.

Foto: LEGO Ideas

Snow White and the Seven Dwarfs

Het is niet de eerste keer dat deze set 10.000 supporters haalt. In 2019 behaalde hij al een keer dit aantal. Alleen toen keurde LEGO zelf de set niet goed. Nu is Snow White and the Seven Dwarfs er dus voor de tweede keer en met een aantal updates, waaronder het kleurenschema.

Snow White and the Seven Dwarfs

Hieronder vind je het schema waar de sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

Al deze sets hebben dus 10.000 supporters en gaan als laatste stap nu beoordeeld worden door het comité van LEGO zelf. Dat betekent dus zeker nog niet dat deze sets er ook echt komt. Vaak redden slechte enkele van de honderden LEGO Ideas-sets het echt!

Benieuwd naar meer bouwwerken die kans maken? Bekijk dan de website van LEGO Ideas. Daarnaast kun je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën natuurlijk ook delen met onze LEGO NWTV-community.