Doorgaan naar artikel
Bekijk de eerste echte Age of Empires IV-gameplay en zie hoe geschiedenis een rol krijgt
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Tijdens de Age of Empires Fan Preview is voor het eerst Age of Empires IV-gameplay getoond. We moeten eerlijk zijn: het is lastig om er heel veel wijzer van te worden, aangezien het voor het overgrote deel om ver ingezoomde beelden gaat. Dit is iets wat je zelf niet vaak zal doen tijdens het spelen van een RTS. Alles wat we wel hebben kunnen zien, ziet er zeer degelijk uit.

Misschien nog veel leuker is wel dat naast de gameplay, ook het eerste beetje getoond is van de campagne van de Normandiërs. Interessant is dat geschiedenis een grotere rol moet krijgen binnen het singleplayer-aspect van de game. Zo zullen er haast documentaire-achtige stukjes in het spel verwerkt zijn. De makers zeggen dat het er niet alleen om draait dat de geschiedenis belangrijk is en gevierd moet worden, maar ook dat het het winnen van bepaalde veldslagen extra leuk maakt als je ook weet waarom die veldslag plaatsvond.

Age of Empires 4 lijkt een bijzondere ervaring te worden voor fans van de gamereeks en we kunnen niet wachten om er deze herfst mee aan de slag te kunnen.