Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De meeste fitnesstrackers of smartbands hebben toch een behoorlijk prijskaartje, maar als je wat minder geld wilt uitgeven is de goedkope Huawei Band 6 mogelijk iets voor jou.

Zoals de naam het al weggeeft is het de zesde generatie in de Huawei Band-serie en is voornamelijk gericht op sporters. De Band 6 is voorzien van een 1,47-inch AMOLED-scherm voor een heldere weergave. Het FullView-scherm zorgt ervoor dat het schermoppervlak vrij groot is waardoor je veel informatie kunt aflezen op een relatief klein scherm. Daarnaast beschikt het scherm over een resolutie van 196×268 pixels waarmee je 282 pixels per inch krijgt waardoor alles scherp wordt weergegeven.

Er zijn uiteraard verschillende features aanwezig die je helpen met je gezondheid. Denk hierbij aan een SPo2-bloedzuurstofmeter en hartslagmeter die een notificatie geeft wanneer je hartslag te hoog of juist te laag is. Ook kan je met de Huawei Band 6 je slaapritme monitoren en kunnen vrouwen zelfs hun menstruatiecyclus bijhouden. Gezien het horloge voornamelijk voor sporters is ontwikkeld is, zijn er meer dan 95 verschillende trainingsmodi aanwezig zodat je verschillende work-outs kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende fitnessoefeningen.  Deze zijn vervolgens weer te analyseren middels Huawei TruSport, waaruit gepersonaliseerde adviezen worden gegenereerd. Naast verschillende sportmodi is het overigens ook mogelijk om gewone notificaties te ontvangen zoals e-mail, inkomende berichten en telefoongesprekken.

De Huawei Band 6 beschikt tevens over een flinke accu. Volgens de fabrikant zou je het horloge namelijk twee weken kunnen gebruiken zonder deze op te hoeven laden. De snellaadfunctie zorgt er overigens voor dat ja na vijf minuten laden weer twee dagen het horloge kunt gebruiken.

De Huawei Band 6 is vanaf 22 april verkrijgbaar in de kleuren Sakura Pink, Forest Green, Amber Sunrise en Graphite Black. De verkoopprijs ligt op €59,99.