Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Recent deelde Jody Padulano in onze LEGO-Community van NWTV zijn LEGO Ideas Charlie and the Chocolate Factory-set (link) met de vraag of mensen hem wilden supporten. Voor ons een mooi aanleiding om hem het hemd van het lijf te vragen om er achter te komen wat dit Communitylid er toe heeft gebracht een LEGO Ideas te ontwerpen en hoe zijn passie voor LEGO is ontstaan.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Eigenlijk zijn we met twee als ontwerpers van de LEGO Ideas Charlie and the Chocolate Factory-set. We zijn twee Italiaanse mannen met een grote passie voor LEGO. Mijn naam is Jody, ik ben 41 jaar en alhoewel ik ben geboren in Rome woon ik tegenwoordig in Cremona. Ik ben al meer dan tien jaar actief in de LEGO-community. Zo ben ik actief lid van drie LUG’s (LEGO User Group)  en heb ik een eigen Facebookpagina genaamd FaceBrick. De andere ontwerper is Roberte. Hij is 40, geboren in Bergamo en woont tegenwoordig in Varese. Ook hij heeft een eigen Facebookpagina rondom LEGO.

Wat wat je eerste ervaring met LEGO die je je kunt herinneren?

Mijn ouders kochten al LEGO toen ik jong was. Ik kan me dus goed herinneren dat ik met verschillende LEGO City-sets heb gespeeld. De allereerste set die ik me kan herinneren was een hamburgerverkoper. Wat ik vooral grappig vond was dat het een hamburger was.

Wat is je favoriete set van het moment?

Mijn favoriete set uit het verleden is absoluut de Black Seas Barracuda. Ik heb die als totale verrassing gekregen van mijn moeder, zonder enige aanleiding. Het was geen Kerstmis of verjaardag. En natuurlijk was het een enorme verrassing. Als ik een modernere set zou moeten kiezen ga ik King’s Castle Siege en als ik een LEGO Ideas moet kiezen is het Pirates of Barracuda Bay. Zonder enige twijfel!

Forrestmen Secret Inn Foto: LEGO

Wat heeft je doen besluiten om een LEGO Ideas te ontwikkelen?

Roberto en ik wilde koste wat het kost meedoen aan het LEGO Ideas-programma. Heel lang hadden we alleen geen idee wat we konden maken, tot ineens het idee voor de Charlie and the Chocolate Factory-set in me opkwam. Daar waren we zo verheugd mee, dat we hier voor zijn gegaan. Roberto is vervolgens begonnen met het ontwerpen van de set en tijden dit proces heb ik verschillende kleine onderdelen toegevoegd. Zo zijn we uiteindelijk tot de set gekomen.

Zijn er meer LEGO Ideas waar jullie over nadenken?

Sterker nog, we hebben op dit moment twee LEGO Ideas lopen. De Bissi Speisciattol (link) en de Forrestmen Secret Inn (link). En daarnaast zijn er een aantal geheime projecten in ontwikkeling, waar we natuurlijk niets over kunnen zeggen.

Foto: LEGO Ideas

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die overweegt LEGO Ideas te ontwikkelen?

Doe het gewoon! Duik er in en start! Geloof me, het is echt leuk om te doen. En raak niet gefrustreerd als je in het begin weinig stemmen krijgt. Het is veel meer een marathon dan dan een 100 meter-sprint. Je moet dus echt geduldig zijn.

Noot van de redactie:

Als je geinteresseerd bent geraakt in de Charlie and the Chocolate Factory-set, klik dan hier en neem een kijkje en breng eventueel zelfs je support uit.

Ook bezig met een LEGO Ideas?

We zijn op zoek naar meer mensen die werken aan een LEGO Ideas voor een interview op NWTV! Hoe weinig support je set ook heeft, we hopen zo anderen te inspireren en jou natuurlijk ook aan een beetje support te helpen! Stuur een mailtje naar info@nwtv.nl als je interesse hebt!