Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Verschillende fabrikanten hebben vouwbare smartphones uitgebracht of zijn bezig met de ontwikkelingen hiervan. De eerste vouwbare tablet van Samsung zal in 2022 op de markt komen, aldus verschillende tweets van Yogesh.

Samsung is al druk bezig met de opvolgers in de Galaxy Z Fold- en Z Flip-serie. Deze smartphones zijn voorzien van een vouwbaar scherm en daarmee het nieuwste van het nieuwste in deze vorm. De volgende stap die de fabrikant hierin wil maken is een maatje groter en zal in de vorm van een vouwbare tablet komen. Hiervoor zal een groter scherm gebruikt moeten worden en daarom zal de tablet dan ook in drie delen gevouwen kunnen worden.

Samsung Galaxy Z Fold Tab moet de nieuwe naam worden van deze tablet. Doordat het scherm op twee plekken te buigen is kan dit scherm in drie delen worden gevouwen. Hiermee zou de tablet ook gebruik kunnen maken van verschillende weergavemodi. Tevens moet de hybride S-pen gebruikt kunnen worden, maar wat hiervan de functionaliteiten precies zijn zal later worden bekendgemaakt tijdens de onthulling van de pen. Ook zou de Z Fold Tab beschikken over beter “glas”, in tegenstelling tot de eerste generaties waarbij dit toch ook vaak een zwaktepunt blijkt te zijn. Er zou gebruik worden gemaakt van hetzelfde glas waarmee ook de toekomstige Galaxy Z Fold 3 mee wordt geleverd.

Het bericht is nog niet officieel door Samsung bevestigd, dus het is vooralsnog speculeren.