Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het eerste Apple event van dit jaar heeft de fabrikant enkele nieuwe producten onthuld. Hieronder vallen onder andere de Apple AirTags en een nieuwe iPhone.

Nu ging het niet per direct om een nieuwe iPhone, maar voornamelijk om de nieuwe kleur. De iPhone 12, het meest recente model, is vanaf vrijdag 30 april te bestellen in het paars. Zo is het toestel inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan paars nog niet eerder is gebruikt in de serie. De verkoopprijs blijft overigens hetzelfde.

Verder werd ook de Apple AirTag aangekondigd. Hiermee wordt de concurrentie aangegaan met het populaire Tile. Met de AirTag is het mogelijk om je spullen terug te vinden via de “vind mij”-app op je iOS-apparaat. Erg handig wanneer je regelmatig je sleutelbos kwijtraakt. De AirTag maakt gebruik van de U1-chip en is compatible met de iPhone 12-serie. De gadget heeft een adviesprijs van €35,- per stuk. Ze worden ook voor €119,- per vier stuks verkocht.

Apple introduceerde ook de Apple TV 4K. Dit vernieuwde model is voorzien van een A12 Bionic Chip en is in staat om 4K-videos af te spelen in HDR. Het is met dit model tevens mogelijk om middels AirPlay je content te bekijken. Een andere leuke feature is de Color Balance. Hiermee kan de iPhone worden gebruikt om de kleuren te meten met de lichtsensor. Zo kan de helderheid van je tv optimaal worden ingesteld. De afstandbediening is voorzien van een touchscreen en een draaischijf, iets dat we nog wel kennen van de iPod. Ook stembesturing via Siri is mogelijk. De Apple TV 4K is vanaf 30 april te bestellen voor de adviesprijs van €199,-. De losse nieuwe Siri Remote kost €65,-.