Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Op 18 april van dit jaar verscheen de LEGO Ideas Stadium Tour als nieuwe LEGO Ideas die op zoek was naar support. Normaal duurt het dan soms maanden of zelfs jaren voor de set de benodigde 10.000 supporters haalt, maar in dit geval lijkt het niet zo lang te gaan duren. De Duitse band Rammstein heeft namelijk via Instagram Stories zojuist een post geplaatst over de set, die je overigens hier kunt bekijken.

Rammstein heeft bijna twee miljoen volgers en zou normaal de 10.000 supporters binnen de kortste keren moeten opleveren. Alhoewel op de site niets te lezen valt over de band met Rammstein, is de set overduidelijk geïnspireerd op het podium uit de tours van de band. Daarnaast klopt het aantal artiesten precies. Er zijn namelijk twee gitaristen, een bassist, een drummer, een toetsenist en een zanger. Precies ook hoe de band Rammstein is opgebouwd.

Op de redactie zijn we overigens groot fan van de band en hopen echt dat de set er komt. Hoe groot de slagingskans is, is onduidelijk. Maar aangezien Rammstein zijn zegen er aan lijkt te geven is de kans wel groter dan normaal. De set bestaat in het concept overigens uit 1493 stukjes.

Als de set 10.000 supporters heeft, moet LEGO hem dus nog keuren. Hieronder vind je het schema waar de sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

Wil je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën ook delen met onze LEGO NWTV-community? Word dan lid op Facebook. Hier houden we je ook op de hoogte van alle nieuwe sets die eraan komen!