Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Blaze Entertainment heeft vandaag leuk nieuws naar buiten gebracht; ze hebben namelijk de Evercade VS aangekondigd. Het is een uitbreiding van het assortiment dat alleen nog maar bestond uit een handheld. Deze nieuwe console is juist bedoeld om aan te sluiten op je tv en je kunt er met maximaal vier mensen tegelijkertijd op spelen. Bij de lancering zullen er gelijk meer dan honderd spellen beschikbaar zijn, omdat je dezelfde cartridges kunt gebruiken als bij de handheld.

De Evercade VS heeft plek voor twee cartridges tegelijkertijd, zodat je minder vaak hoeft te wisselen. Ook is het apparaat voorzien van WiFi voor toekomstige updates. De Evercade VS zal worden aangestuurd door een 1.5Ghz quad-core CPU en 512MB aan DRAM. De spellen zullen in 1080p op je tv verschijnen en dat moet genoeg zijn voor al je retro-games. Het prijskaartje is ook nog relatief laag, want voor nog net geen € 100,- kun jij de trotse bezitter worden van de retro-console.

Mocht je een pre-order willen plaatsen voor de Evercade VS, dan kan dat vanaf vrijdag 28 mei. De console zal naar verwachting in november van dit jaar verschijnen.