Doorgaan naar artikel
Interview: Aurelien Franssens vertelt over zijn LEGO Ideas die support van Rammstein kreeg
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Aurelien Franssens leeft op dit moment in een droom. Nog geen week geleden plaatste hij zijn LEGO Ideas Stadium Tour op de website van LEGO Ideas, maar nu al heeft hij bijna 10.000 supporters (of het zelfs al gehaald op het moment van lezen). Wij deelden zijn set en succesverhaal eerder deze week ook al en hadden vervolgens een interview met hem! Hopelijk inspireert dit jullie ook om mooie dingen te gaan maken!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Aurelien, ik ben 33 jaar oud en woon al meer dan tien jaar in de regio Parijs. Ik kom uit het noorden van Frankrijk (Lille) en heb altijd in de horeca gewerkt. Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor verschillende verkooppunten in een tankstation. Ik ben ook vader en mijn kinderen steunen me veel bij dit project.

Wat wat je eerste ervaring met LEGO die je je kunt herinneren?

Mijn eerste ervaring was natuurlijk toen ik een kind was en met LEGO speelde. Vervolgens toen ik een jaar of 30 was ben ik opnieuw begonnen met LEGO. Ik begon toen in eerste instantie met een kleine verzameling. Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het ontwerpen van mijn eigen MOC met behulp van de LDD-software van LEGO.

Wat is je favoriete set van het moment?

Mijn favoriete set in het algemeen op dit moment zijn er eigenlijk twee. Het zijn het LEGO Spookhuis en de Ninjago City Gardens. Als je gaat kijken naar LEGO Ideas dan zijn het er ook twee. De LEGO Friends Central Perk is ontworpen door een vriend van mij (Aymeric Fievet). Ook de LEGO Boomhut vind ik een hele toffe set!

Foto: LEGO

Wat vind je ervan dat Rammstein je set promoot?

Gewoon fantastisch! Ik heb op dit moment echt het gevoel dat ik in een droom leef en maar niet wakker wordt! Het is gewoon echt wow! Vooral ook omdat Rammstein nooit voor iemand anders dan zichzelf reclame maakt op hun sociale media. Ik heb het vermoeden dat het voor hen een manier is om LEGO de liefde te verklaren en zich open te stellen voor een andere doelgroep.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die overweegt LEGO Ideas te ontwikkelen?

Ik ben ook maar een creatieveling die mijn eigen ideeën tot leven brengt. Ik zie mezelf niet als een grote professional als het aankomt op bouwen, maar als iemand die de software op de juiste manier gebruikt heeft. Iedereen met een idee kan dit dus net als ik doen!

Noot van de redactie:

Als je geïnteresseerd bent geraakt in de Stadium Tour-set, klik dan hier en neem een kijkje en breng eventueel zelfs je support uit (als dat nog kan).

Ook bezig met een LEGO Ideas?

We zijn op zoek naar meer mensen die werken aan een LEGO Ideas voor een interview op NWTV! Hoe weinig support je set ook heeft, we hopen zo anderen te inspireren en jou natuurlijk ook aan een beetje support te helpen! Stuur een mailtje naar info@nwtv.nl als je interesse hebt!