Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Het is bijna verwonderlijk dat er zoveel technologie in zo'n kleine muis als de Razer Orochi V2 kan. Hij werkt goed, is soepel in gebruik en ook nog eens heel handzaam. Het enige wat je hem echt kunt aanrekenen is dat hij zelfs voor niet al te grote handen best klein is.

Vandaag is de Razer Orochi V2 uitgebracht, maar wij mochten de afgelopen twee weken al met de muis aan de slag. Over het algemeen werd de eerste versie van deze muis wereldwijd zeer goed beoordeeld, maar kan deze opvolger de hoge verwachtingen waarmaken?

Laten we beginnen met dat wat er zo bijzonder is aan de muis. De Razer Orochi V2 weegt namelijk echt heel erg weinig (minder dan 60 gram zonder batterijen) en hij is ook nog eens heel klein. Dat maakt hem perfect voor juist de mensen met kleinere handen. Dat is in een wereld vol met grote muizen (veel gamemuizen zijn groot, vanwege de vele knoppen), een mooie tegenhanger. Helaas lijkt de muis zelfs voor mensen met niet al te grote handen nog best klein te zijn. Dat beperkt de doelgroep daardoor misschien wel net te veel.

Razer Orochi V2

Naast het lichte en kleine design is de muis precies wat je er van verwacht. In totaal heeft de muis zes programmeerbare knoppen. Prima voor de meeste gamers die geen zeer zware gamemuis zoeken. Gamers die veel toetsencombinaties gebruiken zullen dus sneller voor een andere muis kiezen. Dat is echter ook niet de doelgroep waar Razer zich met de Razer Orochi V2 op richt. Het mikt veel meer op die iets wat casual gamer, waarvoor de muis wel zeer geschikt is. Het simpele maar strakke uiterlijk maakt hem ook erg geschikt voor kantooromgevingen, waardoor mogelijk een extra doelgroep wordt aangeboord.

Razer claimt zelf dat het de muis is met de langste levensduur. Rond de 950 uur zelfs als we de fabrikant mogen geloven. Nu hebben we dit zelf niet uitgebreid getest, maar we hebben de muis tijdens de gehele periode constant aan gehad en dat leek in ieder geval helemaal geen invloed te hebben. Dat is tegenwoordig natuurlijk meer dan ooit belangrijk. Juist ook gamers kiezen ervoor om onderweg hun muis mee te nemen en aangezien je de muis niet kunt opladen is het wel fijn dat hij het dan (bijna) altijd doet.

Razer Orochi V2

Qua technologie beschikt de muis net als de meeste nieuwe producten van Razer over een draadloze met Hyperspeed-technologie. Dit zorgt ervoor dat je niet merkt of je met of zonder kabel (in vergelijking met andere bekabelde muizen) speelt. Dit zorgt ervoor dat ook draadloze muizen als deze steeds vaker gekozen kunnen worden door professionele gamers. De Razer Orochi V2 maakt gebruik van deze technologie middels bijgeleverde dongel. Gelukkig kun je deze opbergen in de muis zelf wanneer je hem meeneemt. Anders zou je dit kleine apparaatje namelijk snel kwijtraken. Overigens kun je de muis ook gewoon met bluetooth verbinden. Dat maakt hem geschikt voor het verbinden met bijna alle computers en laptops.

De Razer Orochi V2 mag dan een relatief kleine muis zijn, hij doet precies wat je wilt en zelfs nog een beetje meer. Er zit heel veel technologie in de muis die voor slechts ongeveer zeventig euro te koop is. Het enige wat je de muis kunt aanrekenen is dat zelfs voor mensen met niet al te grote handen, de muis relatief klein is.