Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Aurelien Franssens leefde de afgelopen week natuurlijk in een soort van droom. Zijn LEGO-voorstelling van het Rammstein-podium werd, ondanks dat Rammstein nergens werd genoemd, door de band opgepikt en overal gedeeld. Binnen de kortste keren besteedde pers wereldwijd aandacht aan de set en ook wij deden dit uitgebreid. Zo hadden we de primeur door als eerste met hem een interview te houden. De LEGO Ideas Stadium Tour leek dan ook op voorhand zonder moeite de benodigde 10.000 supporters te gaan halen.

En dat is gelukt! Gisteren bereikte de set, die moet gaan bestaan uit ongeveer 1500 blokjes, dit aantal. Slechts een week deed de LEGO Ideas Stadium Tour erover om dit te bereiken. Of het een record is, is niet bekend. Maar zeker is wel dat het zeer snel is. De vraag is nu of LEGO het ook ziet zitten om de set uit te gaan brengen.

Hieronder vind je het schema waar sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

De LEGO Ideas Stadium Tour heeft dus 10.000 supporters en gaat als laatste stap nu beoordeeld worden door het comité van LEGO zelf. Dat betekent dus zeker nog niet dat deze set er ook echt komt. Vaak redden slechte enkele van de honderden LEGO Ideas-sets het echt!

Benieuwd naar meer bouwwerken die kans maken? Bekijk dan de website van LEGO Ideas. Daarnaast kun je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën natuurlijk ook delen met onze LEGO NWTV-community.