Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er gaan al een tijdje verhalen dat Asus komt met een nieuwe smartphone. Op de website is nu ook bekendgemaakt wanneer de officiële aankondiging plaatsvindt van de Asus Zenfone 8. Op de website is te zien dat Asus verwijst naar een compacte smartphone, maar wel met goede specificaties. Ideaal voor wie een wat kleiner toestel in handen heeft.

Op de site is tevens te zien dat Asus de Zenfone 8 op 12 mei officieel gaat onthullen. We zullen dan ook weten wat we van de nieuwe smartphone mogen verwachten als het om de specificaties gaat. De geruchten gaan dat het gaat om een 5,92-inch OLED-scherm met een resolutie van 2400×1080 pixels. Hierbij zou de verversingssnelheid 120-Hz zijn waardoor de beelden soepel weergegeven worden. Er werd tevens gesproken over de Snapdragon 888-processor en is op dit moment de snelste chip die Qualcomm in haar assortiment heeft. Deze zal worden ondersteund door 16GB RAM-werkgeheugen. Voor de camera zou mogelijk gekozen zijn voor een lens met 64 megapixel voor haarscherpe foto’s.

De Zenfone 8 zou tevens in verschillende modellen verschijnen, waarbij voornamelijk het formaat het verschil is. Zo zou er ook een versie komen met een 6,67-inch OLED-scherm. Of het grotere model tegelijk zal verschijnen of later uitgebracht zal worden is helaas niet bekend. Op 12 mei zullen we meer zekerheid hebben en weten we of de geruchten waar zijn. Hopelijk zal er ook een leverdatum en prijs bekend worden gemaakt.

Asus Zenfone 8