Doorgaan naar artikel
Nederlandse LEGO Ideas Bike Lanes behaalt 10.000 Supporters
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Regelmatig komen er nieuwe LEGO Ideas die soms tof of minder tof zijn. Maar wanneer een Nederlands ontwerp de 10.000 supporters haalt, dan vinden we dit natuurlijk per definitie tof! De LEGO Ideas Bike Lanes is zo’n idee, bedacht omdat de huidige LEGO-sets weliswaar voetpaden en wegen bevatten, maar geen fietspaden kennen. En juist in Nederland, maar ook in andere landen om ons heen, hebben fietsers een belangrijke rol.

Gezien de maatschappelijke rol die LEGO wil pakken, is de LEGO Ideas Bike Lanes misschien wel een schot in de roos. Alhoewel je je kunt afvragen of het echt in aanmerking komt voor het concept van LEGO Ideas.

Hieronder vind je het schema waar sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

De LEGO Ideas Bike Lanes heeft dus 10.000 supporters en gaat als laatste stap nu beoordeeld worden door het comité van LEGO zelf. Dat betekent dus zeker nog niet dat deze set er ook echt komt. Vaak redden slechte enkele van de honderden LEGO Ideas-sets het echt!

Benieuwd naar meer bouwwerken die kans maken? Bekijk dan de website van LEGO Ideas. Daarnaast kun je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën natuurlijk ook delen met onze LEGO NWTV-community.