Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Recent werd de eerste gameplaytrailer vrijgegeven van de nieuwste titel van CI Games. Spectaculaire en bloederige beelden toonde hoe het er als een sniper aan toegaat wanneer je een goed gemikt schot lost op je doelwit. Er is ook al een releasedatum bekend, alleen is de Sniper Ghost Warrior Contracts 2 PS5-versie uitgesteld

De reden van uitstel zou te maken hebben met onvoorziene technische problemen. Althans dat geeft Tobias Heussner, Executive Producer CI Games, aan. De bedoeling was uiteraard om de game voor alle platformen op dezelfde datum te lanceren, maar technische problemen gooide roet in het eten. Het gaat hier wel specifiek om de PlayStation 5-versie waar de problemen mee spelen. Helaas gaat CI Games niet verder in op de details en moeten we ze op hun blauwe ogen geloven dat ze daadwerkelijk met problemen te maken hebben op de nieuwste console van Sony. Ze hebben overigens wel aangegeven dat ze er met een volledig ervaren professioneel team aan werken om de problemen zo snel mogelijk te tackelen zodat de release van de PS5-versie niet lang op zich hoeft te laten wachten.

“We could not have foreseen these issues. However, we would like to assure our players that our highly experienced, professional and dedicated team are working hard with the platform holder and engine provider to resolve the problems as soon as feasibly possible, to ensure we can bring the PS5 community the high calibre sniping game they have been waiting for. We will offer a free digital upgrade to the PS5 version with all physical and digital purchases of the PS4 release.” – Tobias Heussner, EP, CI Games

Om de PlayStation 5-eigenaren tegemoet te komen hebben ze aangegeven dat ze de PS4-versie eventueel kunnen kopen en dat wanneer de PS5-versie wordt uitgebracht, ze dan de game gratis kunnen upgraden.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 ligt vanaf 4 juni in de winkel voor Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc. De adviesprijs van de game ligt op €39,99.