Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Razer Anzu is een van de weinige slimme brillen op de markt die zowel op kantoor als buiten in de zon gebruikt kan worden door het gebruik van verwisselbare glazen. Daarnaast bieden ze ook bescherming voor de ogen en beschik je over de mogelijkheid om te bellen of te genieten van je favoriete muziek. De bouw- en geluidskwaliteit is goed genoeg, maar wanneer je je echt volledig wilt afsluiten en volop wilt genieten van je muziek is een losse koptelefoon een betere optie.

Razer kennen we voornamelijk van hun gaminghardware, maar ze hebben ook nog andere producten in hun assortiment die niet direct gerelateerd zijn aan gamers. De Razer Anzu is hier een goed voorbeeld van. Wat wij ervan vonden lees je in deze review.

De Razer Anzu is een iets ander product dan dat we van Razer gewend zijn. Het is geen controller, muis, toetsenbord of headset, maar een slimme bril. Er zijn nog niet bijzonder veel slimme brillen op de markt, maar de inmiddels geflopte Google Glass is toch wel de bekendste. Recent hebben we ook de Huawei x Gentle Monster Eyewear II mogen testen, de slimme bril van Huawei. De Razer Anzu is verkrijgbaar in verschillende monturen en afmetingen. Zo is er een rond en rechthoekig montuur beschikbaar waarbij gekozen kan worden uit een maat S/M of een L. Wij mochten aan de slag met een large rechthoekig model. Bij het uitpakken treffen we een chique lederen opberghoes aan waarin de bril is opgeborgen. Als we verder kijken, vinden we ook een oplaadkabel en een setje brilglazen. Het is namelijk mogelijk om de normale brilglazen te vervangen voor gepolariseerde zonnebrilglazen.

Razer Anzu

Het design van de Razer Anzu is erg strak gehouden, zonder al te veel toeters en bellen. De bril is volledig gemaakt van plastic en heeft een glossy zwarte look waardoor hij er erg chique uitziet. Aan de zijkant van de pootjes is subtiel de tekst “Razer” geplaatst in witte letters. Qua uitstraling vallen de pootjes ietwat meer op omdat ze vrij fors zijn. Dit komt mede door de aanwezige technologie in de pootjes zoals de speakers, accu en het oplaadpunt. Hierdoor zal de bril wel wat duidelijker zichtbaar zijn. De algehele bouwkwaliteit is overigens wel prima in orde. De bril voelt degelijk aan ondanks dat deze volledig van plastic is gemaakt. De lederen opberghoes is eveneens redelijk fors, maar dit komt uiteraard omdat de volledige bril er goed in moet passen. Aan de buitenkant van de hoes is net als op de bril de merknaam op subtiele wijze geplaatst. De klep sluit eenvoudig door de magnetische sluiting. Aan de binnenkant van de hoes is een handig flapje waar een opbergvakje onder zit verborgen. Hier kan je de oplaadkabel in opbergen zodat je deze te allen tijde bij de hand hebt. Het enige dat ontbreekt is een vakje om de extra brilglazen in te bewaren zodat je ze snel kunt wisselen.

Razer Anzu

De werking van de bril is erg eenvoudig. Bij het openklappen van de pootjes wordt de Anzu ingeschakeld en gaat het de eerste keer direct op zoek naar een bluetooth-apparaat. Wanneer deze eenmaal is verbonden zal de verbinding de volgende keer direct worden gemaakt als je de pootjes openklapt. Beide pootjes zitten bomvol hardware zoals de de accu, een aanraakgedeelte op de zijkant en speakers aan de onderkant. Over de geluidskwaliteit zijn we verrassend tevreden als je bedenkt dat het uit een bril komt en niet uit een koptelefoon. Natuurlijk is het niet met elkaar te vergelijken, maar wanneer je over straat loopt en in de zon wilt genieten van een muziekje is dat prima te doen. Ook het telefoneren met de Anzu gaat erg gemakkelijk met een helder en duidelijk spraakgeluid. Het aanraakgedeelte is goed op de tast te vinden, gezien het aan de buitenkant van de pootjes is verwerkt. Door erop te tikken kan je telefoongesprekken aannemen of bijvoorbeeld naar een nieuw nummer skippen. Het is overigens niet mogelijk om het volume aan te passen, hier heb je het apparaat voor nodig waarmee de bril is gekoppeld.

Razer Anzu

De Razer Anzu is een leuke gadget voor als je lekker ligt te zonnen, maar door de mogelijkheid van het wisselen van de glazen ook ideaal voor gebruik op kantoor. De normale brilglazen zijn namelijk voorzien van blauwlicht-filter waardoor de ogen met 35% beter wordt beschermd en rustiger kunnen kijken naar bijvoorbeeld beeldschermen. Hierdoor is het niet enkel een gadget om muziek mee af te spelen of gesprekken mee te voeren, maar ook een verbetering voor je ogen. Dit geldt ook voor de zonnebrilglazen, gezien deze zijn gepolariseerd. Hierdoor word je voor 99% beschermd tegen UVA en UVB-stralen. De adviesprijs van €209,- lijkt vrij fors voor een zonnebril. Vooral als je je bedenkt dat je ook een leuke goede bril kunt kopen voor €50,-. Daarentegen zijn er ook merkbrillen die minstens zo duur zijn als de Razer Anzu, zonder de slimme features. Het totaalplaatje van de verwisselbare glazen en het gebruik van de speakers en microfoon zorgt ervoor dat de adviesprijs relatief in verhouding is.