Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat er een echt nieuwe Donkey Kong-game verscheen voor een Nintendo-console. Sindsdien is er bijvoorbeeld wel een heruitgave geweest van Donkey Kong Country: Tropical Freeze en tevens zijn de eerste Donkey Kong Country-games verschenen voor het Nintendo Switch Online-programma. Daarnaast is het dit jaar ook nog eens veertig jaar geleden dat de eerste Donkey Kong verscheen.

Dit zijn allemaal redenen waarom het sowieso wel tijd is voor een nieuwe Donkey Kong-game en ze komen nu samen met de geruchten dat die game er ook daadwerkelijk komt. En volgens sommige ingewijden zou het spel ontwikkeld worden door het team dat ook verantwoordelijk was voor Super Mario Galaxy. De vraag is natuurlijk of, als dit klopt, het een 3D- of 2D-game wordt. Volgens de laatste geruchten wordt het een 2.5D-game.

Het betreft op dit moment slechts geruchten en één van de tweets waar de artikelen op gebaseerd is, lijkt toch geen echte bron. Neemt niet weg dat een nieuwe Donkey Kong dit jaar heel logisch zou zijn!