Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Epos H3 heeft een geweldige geluidskwaliteit voor een relatief lage prijs. Het draagcomfort is ook uitstekend en alleen de microfoon valt een beetje tegen.

Tegenwoordig lijkt bijna alles wel draadloos, maar daar kleeft een groot nadeel aan: je moet de apparaten opladen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je midden in een potje zit en de accu van je headset is leeg. Gelukkig heeft Epos de oplossing, een kabeltje. Grapje natuurlijk, maar toch ook niet. De Epos H3 is een headset die alleen maar te gebruiken is door middel van een kabel. Wij hebben er inmiddels één ontvangen en vertellen je hieronder onze bevindingen.

De Epos H3 is een simpele headset, zowel qua functie als uiterlijk. Het apparaat is helemaal zwart (of wit) en heeft alleen maar een grijs logo op beide oorschelpen. Hoewel het simpel is, ziet het er niet goedkoop uit. Ook voelt de H3 stevig aan en heb je niet het idee dat je snel iets stuk kunt maken. Omdat het alleen met een kabel werkt, weegt de gehele headset maar 285 gram en zit het dus perfect op je hoofd. Zelfs bij hele lange sessies voel je eigenlijk bijna niet dat je iets op je hoofd hebt zitten. Ook hebben we meerdere uren getest met een bril op en ook dat ging prima samen. De oorschelpen sluiten ook perfect aan en daarom heb je een stuk minder last van omgevingsgeluiden zoals bij andere headsets.

Wat betreft mogelijkheden kunnen we kort zijn, je kunt het volume regelen met een draaiknop aan de zijkant. Ook is er geen specifieke software beschikbaar om allemaal verschillende instellingen toe te passen, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig. De Epos H3 heeft een geweldig geluid. Of je nou een game speelt waarin je afhankelijk bent van omgevingsgeluiden of muziek aan het luisteren bent, alles komt kraakhelder door.

Een ander voordeel van het gebruik van een kabel, is dat je de headset voor veel verschillende apparaten kunt gebruiken. Zo hebben wij de Epos H3 getest met de PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch, MacBook en pc. Voor die laatste zit er een kabel in de doos die twee plugs heeft: één voor het geluid en één voor de microfoon. Bij de consoles loopt alles via een enkele kabel. De microfoon is eigenlijk het enige minpunt aan deze headset, deze pikt namelijk redelijk wat omgevingsgeluid op. Dit kan vrij storend zijn voor mensen met wie je aan het bellen bent. Maar wil je een headset met een betere microfoon en gelijkwaardig geluid, dan zit je alweer in een hele andere prijsklasse.

Hoewel de Epos H3 vrij simpel is en alleen te gebruiken met een kabel, levert de headset wel enorm goed geluid. Er zijn niet echt vergelijkbare headsets voor € 119,- die dezelfde kwaliteit kunnen leveren. Het enige nadeel is de iets mindere microfoon, zeker als je vaak samenspeelt met anderen. Op de pc kun je dit overigens nog wel een beetje aanpassen met wat software, maar op de console wordt dit alweer wat lastiger. Maar onderaan de streep kunnen wij niet anders concluderen dat de Epos H3 een aanrader is als je budget enigszins beperkt is.