Doorgaan naar artikel
Far Cry 6-gameplay en -releasedatum onthuld met nieuwe trailers
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Dankzij twee nieuwe trailers hebben we de eerste Far Cry 6-gameplay gezien, krijgen we meer te horen over Dani Rojas en weten we dat het spel 7 oktober gaat verschijnen.

In de gameplaytrailer leren we met de nodige humor over de belangrijkste regels van de guerrillastrijders, onder begeleiding van de muziek van Run the Jewels en DJ Shadow. Vooral valt op hoeveel variatie er lijkt te zijn op het eiland van Yara: we zien een prachtig strand, een tropisch regenwoud en de ouderwetse hoofdstad.

Verder is er nog een trailer verschenen waarin we over de achtergrond van Dani Rojas leren. Dani Rojas is het hoofdpersonage en als speler kan je zelf kiezen of je als man of vrouw speelt. Dit is iets dat Ubisoft ook al toepast bij de meest recente Assassin’s Creed-titels.

Far Cry 6 verschijnt 6 oktober voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en Xbox One, pc, Google Stadia en Amazon Luma. Tevens zal de game ook beschikbaar komen via Ubisoft+ en krijgen mensen die de PlayStation 4- of Xbox One-versie aanschaffen, een gratis upgrade naar de PlayStation 5 of Xbox Series X|S respectievelijk. Je hebt dus genoeg manieren om het spel in huis te halen!