Doorgaan naar artikel
Huawei onthult IdeaHub-serie voor kantoren en scholen
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Huawei heeft een nieuwe productserie onthuld die zich richt op vergaderingen op kantoren en lessen op scholen. De Huawei IdeaHub-serie speelt in op het feit dat men op kantoren en scholen steeds vaker op afstand communiceert. Met de IdeaHub smartboards kunnen groepsgesprekken gemakkelijk en vloeiend worden gevoerd door de aanwezigen in een grote ruimte. Het display is namelijk aan maximaal twintig apparaten te koppelen en volgt zowel qua beeld en geluid de sprekers in de ruimte.

De versie van de Huawei IdeaHub die zich richt op kantoren, komt uit in twee varianten: de IdeaHub S met een 1080p-camera en de IdeaHub Pro met een 4K-camera. De IdeaHub smartboards zijn uitgerust met twaalf microfoons en een AI-gestuurde camera, waardoor tijdens digitale meetings de gehele ruimte goed te zien is en sprekers tot acht meter ver te horen zijn. Intelligente software zorgt ervoor dat een sprekend persoon direct herkend wordt. De IdeaHub kan vervolgens automatisch inzoomen en het andere geluid behalve dat van de spreker filteren.

Het display betreft een touchscreen met een 4K-resolutie met een aantal handige toepassingen. Zo wordt tekst die met de bijgeleverde digitale pen geschreven wordt automatisch naar digitale tekst omgezet en worden ook getekende diagrammen tot nette digitale versies bijgewerkt, vergelijkbaar met wat je in bijvoorbeeld PowerPoint kunt maken.

Daarnaast draaien de IdeaHub S en IdeaHub Pro op zowel Android 9 als op Windows 10, waartussen snel te schakelen is. Dit betekent dat ook Windows-applicaties makkelijk op de smartboard werken. Er kunnen tot twintig smart devices (zoals een smartphone) tegelijk aan de IdeaHub S en Pro worden gekoppeld, inclusief de mogelijkheid om je smartphone via het smartboard te bedienen. Dit gebeurt via een bijbehorende app van Huawei. Voor Android is 64GB opslaggeheugen beschikbaar, voor Windows 128GB of 256GB.

De Huawei IdeaHub Board is een versie die is toegespitst op gebruik in klaslokalen. De IdeaHub Board komt uit in een 65 inch en een 86 inch-versie. Dit scherm beschikt over een hardwarematig blauwlichtfilter, waardoor volgens Huawei de ogen van leerlingen worden beschermd tegen schadelijk blauw licht. Het beeldscherm heeft een grotere kijkhoek van 178 graden, zodat deze ook vanuit een breder klaslokaal goed te zien is. Verder heeft dit smartboard twee microfoons die geluid uit een hoek van 180 graden en vanaf acht meter afstand kunnen opvangen. De IdeaHub Board heeft geen ingebouwde camera’s.

De IdeaHub-serie komt binnenkort beschikbaar. Prijzen zijn op de website van Huawei aan te vragen.