Doorgaan naar artikel
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

Van de Catan-familie verschijnt er in augustus dit jaar een nieuwe uitgave van het basisspel: Catan: 3D. Ook geeft 999 Games dit jaar een puzzelspel van Catan uit: Catan: Breinbrekers. 

Catan: 3D

In augustus dit jaar verschijnt naar verwachting het basisspel van Catan in 3D! Aan de hoofdsystemen van het spel is niets gewijzigd, maar het is volledig opnieuw ontworpen door de originele maker, Klaus Teuber. Wat vooral in het oog springt in deze nieuwe uitgave, is het speelbord dat driedimensionaal opgezet wordt. Ook alle kaarten zijn opnieuw ontworpen en de miniaturen, zoals de dorpen en wegen, hebben een stuk meer detail gekregen.

Catan: Breinbrekers

Catan Breinbrekers

In veertig opdrachten van verschillende niveaus is het jouw taak om in Catan nieuwe handelsroutes op te zetten, zoals we van het spel gewend zijn. In deze opdrachten doorloop je het verhaal van Catan. Het is de bedoeling om de handelsroutes zo op te zetten dat je geen struikrovers tegenkomt. Je gaat dorpen en steden opzetten op een manier die tegelijkertijd voldoet aan de opdracht die je op dat moment doet. Het is nog niet duidelijk wanneer dit jaar dit puzzelspel verschijnt.