Doorgaan naar artikel
Drie toffe games die je op je smartphone kan spelen
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

De tijd van games als Snake op de Nokia 3310 zijn allang voorbij. Tegenwoordig kun je namelijk ook prima gamen op je iPhone of Android telefoons. Deze drie toffe games mag je daarbij niet missen.

COD Mobile

 Na lang weerstand geboden te hebben besloot Activision in 2019 dan toch om Call of Duty: Mobile uit te brengen. Na het immense succes van Fortnite en PUBG Mobile konden zij niet meer achter blijven. Ze sloegen de handen ineen met Tencent en brachten Call of Duty: Mobile uit op iOS en Android. Met de bekendste maps uit Modern Warfare en Black Ops en goed aangepast aan de touch controls. Het is geen slappe variant geworden, maar ziet er nog steeds uit als de klassieke games die we gewend zijn van de Xbox 360 en PlayStation 3. Hoewel de touchscreen controls voor fanatieke gamers even wennen zijn, is dit dus toch een uitstekende versie van Call of Duty geworden.

Mario Kart Tour

Nog zo’n klassieke game die vertaald is naar de smartphone, is Mario Kart Tour. De raceklassieker is al decennialang een van de paradepaardjes van Nintendo en een port naar de mobiele telefoon kon dus niet uitblijven. De game is heel erg versimpeld vergeleken met de versie op de Nintendo Switch, maar toch biedt het veel speelplezier.

Criminal Case: Hidden Objects

Altijd al detective willen worden? Dan is Criminal Case: Hidden Objects een fantastische game. Met torenhoge scores op Google Play en de App Store en toffe graphics op een iPhone 12 is dit een absolute aanrader. Elke week werd er een nieuwe speurtocht uitgezet door de makers van het spel. Met meer dan tien miljoen gebruikers per maand heeft het zo een trouwe schare aan fans opgebouwd. Wat daarbij opvalt is dat ook veel vrouwen tussen de 25 en 55 jaar de game spelen. Op 21 januari werd de laatste update uitgebracht. Gelukkig zijn er nog jaren aan oudere zaken op te lossen als nieuwe speler.