Doorgaan naar artikel
Riders Republic
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Alhoewel we pas het topje van de ijsberg van Riders Republic hebben gezien, zijn de eerste indrukken zeer positief.

Later dit jaar verschijnt Riders Republic. Toen de game aangekondigd werd, beloofde het al dé nieuwe extreme-sports-game van de nieuwe generatie te worden. We hebben achter gesloten deuren al een presentatie gekregen en nu is het natuurlijk de vraag of wij de game ook zo zien.

In Riders Republic krijg je de kans om als gamer uit te blikken in extreme sporten. Denk hierbij aan BMX’en, snowboarden, paragliden en nog veel meer. Zodra je het spel opstart, kom je terecht in de Riders Ridge. Dit is de zogeheten hub waar je kunt kiezen uit de verschillende modi, maar ook de opties aan kunt passen en de winkel kunt bezoeken.

 

Voordat we in gaan op de spelmodi die we hebben gezien, kijken we graag naar iets dat voor elke manier van spelen belangrijk is, namelijk de banen waar het spel zich op afspeelt. En die zien er, voor zover je dat kan beoordelen in een presentatie, heel realistisch en strak uit. Als dit uiteindelijk ook zo mooi is in het spel zelf, zal dit zeer positief bijdragen aan de ervaring die de game biedt.

Ook tof lijkt de mogelijkheid om met heel veel spelers tegelijk te spelen. Tijdens de presentatie kregen we overigens te horen dat dit alleen mogelijk is met de nieuwe generatie consoles. Niet helemaal duidelijk is of dit ook op pc kan, maar we vermoeden van wel. Deze modus wordt Mass Race genoemd en tijdens deze speelstijl strijd je met vaak wel vijftig andere spelers in een race. Het leuke hier is ook dat je niet één voertuig gebruikt, maar moet wisselen tussendoor. Dit maakt het geheel een heel stuk dynamischer.

Riders Republic

De andere modus die we kort willen bespreken is Tricks Battle. Dit is de ultieme team battle waarin je in een team van zes spelers gaat strijden tegen een ander team van zes spelers. Door tricks en stunts te doen op bepaalde plekken, neem je beetje voor beetje de map over. Doe je dit overal als eerste, dan win je het “gevecht”.

Wat we als laatste nog uit willen lichten, is dat het mooi is dat Riders Republic niet alléén om extreme-sports draait, tenminste, niet echt. In alle gevallen zweef je door de lucht, fiets je langs richels of glij je over gladde vlakken, maar het voertuig waarmee je dit doet is zeker niet altijd extreem. Zo kun je bijvoorbeeld juist op een oude fiets of aan een ballon op pad.

Als de presentatie representatief is voor wat de uiteindelijke ervaring gaat zijn, belooft Riders Republic een toffe game te gaan worden.