Doorgaan naar artikel
Nieuwe Battlefield-screenshots gelekt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vandaag is de onthulling van de nieuwe shooter van DICE. Voordat het zover is zijn er al nieuwe Battlefield-screenshots gelekt. Ook is er artwork te zien en is bekend dat de game Battlefield 2042 gaat heten.

Later vandaag, om 17:00 uur om precies te zijn, is de onthulling van de game online te bekijken middels een livestream. Toch kon schijnbaar niet iedereen wachten tot de onthulling en zijn vervroegd al wat informatie en screenshots gelekt. Onder andere de titel Battlefield 2042 was te vroeg op Origin geplaatst, wat erop zou duiden dat de game zich in het jaar 2042 zou afspelen. Hiermee worden ook de geruchten over de licht futuristische setting bevestigd.

Dit keer wordt er niet teruggekeken naar een wereldoorlog in de geschiedenis, maar juist naar de volgende wereldoorlog die mogelijk in de toekomst zou plaatsvinden. Hierin spelen Rusland en de Verenigde Staten belangrijke rollen, waarbij de speler voornamelijk een elite groepering bestuurt om missies te voltooien in deze strijd.

Voor de multiplayer zouden er zeven grote maps aanwezig zijn, waarbij er maximaal 128 spelers tegelijkertijd het tegen elkaar kunnen opnemen. Volgens de gelekte informatie zou Battlefield 2042 op 15 oktober worden uitgebracht. Voor die tijd zou er ook nog een open beta beschikbaar worden gesteld.