Doorgaan naar artikel
Metallica sluit de vrijdag af op Pinkpop 2022
Tessa Peters
Tessa Peters
Redacteur
Profiel

Na Pearl Jam en Nothing But Thieves komt Pinkpop weer met een nieuwe naam voor 2022. Metallica zal het festival op vrijdag 17 juni als headliner afsluiten. Zij zullen voor de derde keer in Landgraaf te aanschouwen zijn, nadat ze eerder al in 2008 en 2014 van de partij waren. Met name die laatste editie was gedenkwaardig. Nadat het optreden uitgesteld moest worden door de zwarte onweerswolken die over het terrein trokken, wist de band zelf ook nog even flink te knallen.

Metallica draait al zo’n veertig jaar mee in de metalwereld met hits als Enter SandmanOne en Nothing Else Matters. Afgelopen augustus vierden zij het twintigjarig bestaan van hun livealbum S&M door wederom een livealbum op te nemen, S&M2. Meer dan genoeg materiaal voor een nieuwe tour dus.

Naast dit goede nieuws een kleine domper voor de fans van Red Hot Chili Peppers: deze band zal definitief niet bij de 51e editie van Pinkpop zullen zijn.

Op zaterdag 2 oktober om 10.00 uur zal voor de derde keer de kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop starten via www.ticketmaster.nl. Eerder gekochte kaartjes blijven geldig.