Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

LEGO is misschien erg sterk en daardoor ook enigszins duurzaam doordat het langer meegaat dan het meeste andere plastic. Toch blijft het plastic en is het dus op zichzelf helemaal niet duurzaam. Ook LEGO zelf weet dit en werkt daarom aan LEGO-blokjes van gerecycled plastic om zo bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Vandaag heeft LEGO het eerste prototype gepresenteerd, waarover je hieronder meer ziet:

Het is op dit moment mogelijk om tien LEGO-blokjes van gerecycled plastic (een flesje) te maken met als afmeting twee bij vier. Het lastige was vooral om de stevigheid en de grip juist te krijgen. Dat lijkt nu dus gelukt. LEGO is er echter nog niet, want het team dat aan de blokjes heeft gewerkt, gaat sowieso het komende jaar gebruiken voor verder onderzoek. Over twee jaar moeten er steentjes in omloop zijn die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Wil je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën ook delen met onze LEGO NWTV-community? Word dan lid op Facebook. Hier houden we je ook op de hoogte van alle nieuwe sets die eraan komen! Wil je een nieuwe set kopen en NWTV steunen? Doe het dan via deze link als je in Nederland woont en via deze link als je in België woont.