Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De PlayStation 5 is alweer enkele maanden op de markt, maar het aanbod van officiële randapparatuur van andere fabrikanten is nog vrij beperkt. Daar komt verandering in, want het eerste Thrustmaster PlayStation 5-stuur is zojuist aangekondigd.

Thrustmaster brengt al jarenlang racesturen uit voor verschillende platformen. Ze hebben verschillende modellen voor zowel de beginners als de doorgewinterde, fanatieke racers die daarbij ook een flinke smak geld betalen voor een stuur om te racen met hun favoriete game. Veel racefans die een PS5 in bezit hebben, wachten met smart op Gran Turismo 7 en dat zal waarschijnlijk ook een ideale game worden om met een stuur te spelen. Met de aangekondigde Thrustmaster T-GT II komt dit helemaal goed. Het stuur is voorzien van een echt lederen stuur en beschikt over een nieuw koelsysteem wat zorgt voor een betere en constante dynamiek tijdens het sturen. Daarnaast beschikt de T-GT II over real time force feedback, oftewel T-RTF.

De Thrustmaster T-GT II komt in vershillende uitvoeringen; je kan ook namelijk de Servo-basis los kopen, waarbij je zelf nog een stuur moet aanschaffen of in bezit hebben. De Servo basis is het geheel waar de functionaliteiten en motoren in zijn verwerkt voor onder andere de force feedback. Hier kan een stuur op worden gemonteerd en kost ongeveer €525,-. Wil je het complete pakket van pedalen, stuur en Servo basis dan ben je het bedrag van ongeveer €820,- kwijt. De T-GT II zal naar verluidt vanaf 1 september in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn. Wellicht zal de rest van Europa niet veel later volgen.