Doorgaan naar artikel
NIS America heeft maar liefst vier Trails-aankondigingen gedaan
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

In Japan is de Trails-reeks erg groot en langzamerhand krijgen deze JRPG’s ook wat meer voet aan de grond in het Westen. NIS America heeft nu dan ook maar liefst vier nieuwe Trails-aankondigingen gedaan. Het mindere nieuws is dat de eerste van deze vier pas in de herfst van 2022 gaat verschijnen. Fans moeten dus nog een lange tijd geduld hebben.

The Legend of Heroes: Trails from Zero / The Legend of Heroes: Trails to Azure

Zeer verassend, maar niet minder leuk, is de aankondiging dat NIS America de twee delen in de Crossbell-verhaallijn nu voor het eerst officieel in het Westen gaat uitgeven. Het was voor fans behoorlijk frustrerend dat het erg lastig was om de gehele Trails-reeks te kunnen spelen. Een groep fans onder de naam ‘The Geofront’ bracht uitkomst met een Engelse fan-vertaling als ‘mod’ voor de Japanse games. NIS America gaat nu die vertaling als basis gebruiken voor de officiële release. De Crossbell-verhaallijn draait om Lloyd Bannings die terugkeert naar zijn geboortestad om in de voetsporen te treden van zijn overleden broer. Als onderdeel van de nieuw opgerichte Special Support Section, moeten Lloyd en zijn collega’s de stad en omgeving beschermen tegen het kwaad.

Trails from Zero verschijnt in de herfst van 2022, terwijl Trails to Azure ergens in 2023 wordt verwacht. Beide delen verschijnen tegelijkertijd voor PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

The Legend of Nayuta: Boundless Trails

The Legend of Nayuta: Boundless Trails is een spin-off en valt dus niet in de hoofdverhaallijn van de Trails-reeks. Nadat Nayuta en zijn vrienden in een ruïne de fee Noi redden, vraagt zij om hun hulp en begint het avontuur voor Nayuta.

The Legend of Nayuta: Boundless Trails verschijnt ergens in 2023 voor PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

The Legend of Heroes: Trails into Reverie

In Japan verschijnt dit jaar Kuro no Kiseki, maar wij moeten het nog even doen met het deel dat daaraan vooraf ging: Hajimari no Kiseki. Bij ons gaat dit deel Trails into Reverie heten en speelt zich enkele maanden na Trails of Cold Steel IV af. Na het afwenden van de Great Twilight is de rust wedergekeerd. Uiteraard niet voor lang, want nieuwe én oude vijanden verstoren de vrede. Rean Schwarzer, Lloyd Bannings en de mysterieuze, gemaskerde ‘C’ moeten weer aan de bak om het continent te redden. Dankzij het speciale ‘Crossroads’-systeem ben je vrij om te wisselen tussen de drie protagonisten.

Trails into Reverie verschijnt ergens in 2023 voor PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.