Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

The Tomorrow War doet wat het moet doen en biedt je een avondje lekker popcornvermaak.

Streamingdiensten gaan een steeds grotere rol spelen in filmdistributie en inmiddels werken de eigen producties al bijna met de budgetten van bioscoopfilms. Recentelijk is The Tomorrow War verschenen op Amazon Prime: een science-fiction actiespektakel met in de hoofdrol Chris Pratt die we kennen uit de Jurassic World-films. Wij hebben de film gekeken en gaan jou nu vertellen of jij dat ook zou moeten doen.

In de nabije toekomst krijgt de mensheid, tijdens de finale van het WK in Qatar, bezoek van soldaten uit de toekomst. Deze zijn vanuit het jaar 2051 teruggereisd met de boodschap dat de mensheid in dat jaar op het punt staat uitgeroeid te worden door een buitenaardse vijand. Hun laatste hoop is om mensen uit deze tijd mee te nemen en samen de strijd aan te gaan in de toekomst. Voor het eerst moet de mensheid als een geheel strijden tegen een vijand, om zo de gezamenlijke toekomst te redden.

The Tomorrow War is een typische, Amerikaanse blockbuster in de stijl van Independence Day. Chris Pratt speelt de biologieleraar Dan Forester die te druk is met zijn baan, totdat hij wordt opgeroepen om te gaan vechten in de toekomst. Natuurlijk speelt hij een belangrijke rol in het ontdekken van hoe de dreiging tegen te gaan en uiteindelijk leert hij wat wijze levenslessen over zijn familie. Tot zover is er maar weinig verrassends.

Dat neemt niet weg dat The Tomorrow War een bijzonder vermakelijke achtbaanrit is. De actie ziet er prima uit en ook de cgi is prima in orde, zeker als we in ogenschouw nemen dat de film niet in de bioscopen verschijnt. Ook de belangrijke personages zijn interessant genoeg om de aandacht erbij te houden, al hebben ze wel allemaal een duidelijke rol om de film van de juiste ingrediënten te voorzien, zoals bijvoorbeeld “comic relief” dat natuurlijk niet mag ontbreken in een film als deze.

Ook de aliens zijn behoorlijk creatief, al vraag je je gedurende de film wel af hoe die wezens in vredesnaam in hun blinde agressie op aarde zijn terechtgekomen. Gelukkig lossen de makers dit op een creatieve manier op en krijg je hier een logische verklaring voor.

Uiteindelijk is The Tomorrow War gewoon een prima zaterdagavondfilm voor wie lekker op de bank wil zitten en zich niet druk wil maken om ingewikkelde verhaallijnen met diepere lagen en complexe personages. Houd je van films als Transformers en The Fast and The Furious, dan ga je je hiermee zeker goed vermaken.