Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De tweede helft van het jaar is alweer aangebroken en dat houdt in dat we weer richting het einde van het jaar gaan en dat we traditiegetrouw ook weer een nieuwe voetbalgame van EA voorgeschoteld krijgen. Het is daarom ook een mooie tijd voor de eerste FIFA 22-trailer.

EA Sports maakt dit keer gebruik van next-gen HyperMotion technologie waarmee geavanceerde Match Capture en Machine Learning Technology wordt gebruikt om zo de meest realistische, vloeiende en responsieve voetbalervaring te bezorgen. In de HyperMotion wordt gebruik gemaakt van motion capture van 22 professionele voetballers waarbij alle bewegingen nauwkeurig worden gemeten. Met hun eigen Machine Learning Technol0gy worden meer dan 8,7 miljoen frames gebruikt waardoor alle bewegingen er vloeiend uitzien in elke vorm van het spel, met of zonder bal aan de voet.

“FIFA22 biedt miljoenen fans overal ter wereld de kans om op een ongeëvenaarde manier interactie te hebben met de sport waar ze van houden. Elke speler ervaart FIFA op zijn eigen manier, maar de gameplay op het veld is een constante factor voor iedereen, dus zijn we zeer verheugd dat we een nieuwe innovatie op dit gebied kunnen aanbieden. HyperMotion brengt dat naar een nog hoger niveau op next-gen consoles en Stadia en verandert volledig hoe de game aanvoelt”, aldus Nick Wlodyka, GM EA SPORTS FIFA.

In FIFA 22 vinden we wederom verschillende modi waaronder Career Mode, Volta Football, Pro Club en het populaire FIFA Ultimate Team, oftewel FUT. Ook is al bekendgemaakt dat dit jaar Kylian Mbappé weer op de cover staat van dit jaar. Het is al de tweede keer achter elkaar dat Mbappé op de cover staat. Dit is enkel door Lionel Messi en Christiano Ronaldo gelukt.

FIFA 22 zal vanaf 1 oktober dit jaar in de winkel liggen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia.